Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Kumlanytt
26 March 2023
Tipsa: 073-629 83 19

ÖSK mot Stene i Åbytorp

FOTBOLL: Måndag kväll får Åbytorp och Stene IF allsvenskt besök eftersom man lottats mot Örebro SK i den lokala cupen. Vi kollade läget hos Stene IF inför matchen med spelaren och styrelseledamoten Marcus Olsson.

- Läget i laget inför matchen är hur bra som helst! Vi vet vilket lag det är som kommer till vallen och vi ska visa både ÖSK och publiken att vi kan spela fin fotboll här.

Vad tror du ÖSK kommer med för lag?

- Den här matchen ligger ju bra mellan deras träningsmatch mot Elfsborg och omstarten av Allsvenskan mot Helsingborg så med tanke på deras situation i tabellen så borde de ge speltid till sin A-lags trupp så de kommer igång ordentligt! Så A-lagstrupp kommer de komma med, men kanske några bänknötare som får spela mer än vanligt.

Hur mycket publik hoppas ni på?

- Vi hoppas såklart på folkfest! Runt 200 personer tror vi att det kan komma, såklart är vi nöjda om det kommer färre, men vi är också beredda på att det kan bli fler än så.

Vad tror du ÖSK tycker om att spela på Hagavallen?

- ÖSK kommer naturligtvis tycka som alla andra lag som kommer på besök att det är underbart att spela boll på Hagavallen.

Ni har gått bra i division 6 och leder serien. Har det gått bättre än ni trott, eller är det väntat?

Det har gått riktigt bra i serien för oss, bättre än vårt mål inför säsongen. Då pratade vi om att hamna i mitten av serien. Men det är många matcher kvar och allt kan hända. Vi har några riktigt bra nyförvärv samtidigt som stommen från fjolåret har växt in i sin roll riktigt ordentligt, avslutar Marcus Olsson.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2019-06-23 11:04
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Trädgårdsgatan 9B, 692 31 Kumla