31 Maj 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Ovanligt 50-års firande

Roberth Gyllberg gillar att gå. Foto: Privat.

Under onsdagen fyllde kumlingen Roberth Gyllberg 50 år. Hur han valde att fira sin 50-års dag? Genom att gå 50 varv runt Sjöparken.

- Det gick som förväntat! 55 kilometer är inga problem om man sköter sin grundträning. Promenader är världens bästa grundfundament för all annan fysisk aktivitet.

Varför idén att gå 50 varv i Sjöparken dagen man fyller 50?

- Jag har sedan länge bestämt mig för att testa 50 varv i trappan och kom fram till att min 50-årsdag var helt rätt tillfälle (eftersom jag ändå hade tagit ledigt från jobbet och vill göra något som jag gillar). Men då tog kommunen beslutet att renovera trappan just denna vecka och då blev Sjöparken en nödlösning. Inte samma utmaning men ändå en skön långpromenad. De 50 varven i trappan får jag ge mig på en annan gång.

Var det några som gick med dig?

- Det dök upp en del vänner och de flesta gick med något eller några varv. Jag förstår de som inte har så stort intresse av att gå runt, runt en låtsassjö, men några polare gick med riktigt många varv.

Men 50 varv i trappen låter tuffare. Tror du att du fixar det, och vet du om nån gjort det innan?

- Man vet ju inte förrän man har försökt men tio, 20, 30 och 40 är avklarade så 50 är väl nästa steg? Egentligen är hundra varv det magiska talet men det känns inte så lockande. Inte just nu i alla fall. Men klarar jag 50 så vet man aldrig.

- Jag vet två personer som har gjort 40 varv och jag tror att det är det nuvarande "rekordet". Jag är absolut inte ute efter varken rekord eller utmärkelser men jag vill testa hur kroppen ,och framför allt hjärnan, reagerar på 50 varv. 20, 40 och 40 varv har känts i kroppen, men personligen tycker jag utmaningen främst ligger på det mentala planet.

Hur känns det att ha fyllt 50 år då?

- Jag skulle nog säga att det känns tacksamt och att jag är lyckligt lottad. Visst är det lite surt att man redan är inne i ”andra halvlek”, men samtidigt finns det mycket kvar att utforska om kroppen och knoppen hänger med. Jag tar inget för givet ,men om turen består så hoppas jag få lite till uträttat innan det är dags att luta sig tillbaka.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-10-24 23:08
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.