11 July 2020
Tipsa: 073-094 57 58

"Alla förare vill fortsätta i Indianerna"

De trogna indiansupportrarna får fortsätta vänta på guld. Det har gått några år nu sen senast. Foto: ArkivbildDe trogna indiansupportrarna får fortsätta vänta på guld. Det har gått några år nu sen senast. Foto: Arkivbild

SPEEDWAY: Det blev ett snöpligt slut på säsongen i torsdags för Indianerna. Vi tog ett snack med lagledare Peter Johansson om hur han såg på avslutet och framtiden.

Precis som ifjol tog Indianernas säsong slut i kvartsfinal. En skillnad då mot nu är att säkerligen fler hade förhoppningar om att nå längre än till kvarten. Men laget åkte ut mot Västervik i en rysare, 91-89 totalt efter två matcher.

Alla vill stanna, enligt PJ

- Idag känns det mest tomt, men istället fokuserar jag på lagbygget för nästa säsong, säger lagledare Peter Johansson under fredagen.

Peter Johansson.

Finns det nåt att säga om lagbygget 2020 redan nu?

- Alla säger sig vilja stanna, sen får vi se vilka som kommer få göra det.

Varenda en i truppen vill stanna?

- Ja, det är det de har sagt. 

"Inget fiasko"

En förare det pratats om är Jack Holder som haft en rejäl utveckling i år. Att se honom och storebror Chris köra ihop i Indianerna nästa år tror många skulle kunna bli en lyckoträff.

- Alla bra förare är intressanta i nuläget, svarar Peter kryptiskt.

NA ansåg att ert uttåg var ett fiasko, håller du med om det?

- Jag tycker att man måste se säsongen i sin helhet. Vi har inte haft fullt lag sedan omgång 5, laget är byggt för sin sammanhållning och gemensamma slagstyrka. Västervik fick ut mycket på såväl Holta som en fantastisk reserv.

- Vi var extremt nära avancemang trots "Pepes" och Thomsens skador. Fiasko är inte att analysera vare sig match eller säsongen som helhet. Besvikelse i stunden ja, men man måste också kunna ta att man får stryk av ett bättre lag. Det måste jag, våra förare och våra fans köpa. Så grym är sporten tyvärr.

Tävlar för att vinna

Är du nöjd med säsongen?

- Jag är nöjd med den glöd och laganda vi hade, och med det vi presterade utefter förutsättningarna med alla skador. Men klart man inte är nöjd när man blir utslagen, vi alla tävlar för att vinna.

Peter Johansson och övriga kring Indianerna får följa resten av slutspelet från sidan. Västervik ställs mot Dackarna och Smederna mot Vetlanda. På tisdag körs den första semifinalen.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-08-31 15:28
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.