27 November 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Kumlas uppmaning att inte vattna gäller än

Kumla kommuns uppmaning om att inte vattna mellan kl 6-22 gäller ännu. Kommunens resurser till vatten ska dock vara lika bra som närliggande kommuners, uppger Tina Huhtala, Enhetschef VA hos Samhällsbyggnadsförvaltningen.

​Det var den 16 juni som Kumla kommun gick ut med meddelandet på sin hemsida och det är ett meddelande som fortfarande toppar kommunens hemsida. “Just nu går det åt mycket vatten i vår kommun. Kom ihåg att vara rädda om vårt vatten. Tack”, står att läsa högst upp på sidan.

Uppmaning gäller tillsvidare

Dessutom står det följande “Vi ber er ta hänsyn till att inte vattna gräsmattor eller fylla på poolen mellan kl. 06.00-22.00 på dagarna”. Är det en uppmaning eller ett krav?

- Det är en uppmaning till att spara på vattnet, svarar Tina Huhtala.

Hur länge tror du detta gäller att kommunen ej vill att man vattnar mellan kl 6-22?

- Denna uppmaning att inte vattna eller fylla pooler gäller tillsvidare.

Hur påverkar det för er som kommun när det är så här varmt och har varit ganska länge?

- I och med att det är varmt och folk är hemma mer går det åt mycket dricksvatten. Håller värmen i sig kommer vattenförbrukningen vara fortsatt hög eller öka. Det är viktigt då att spara på vattnet för att vi ska kunna hålla nivåerna i reservoarerna och undvika bevattningsförbudet.

Mildare väder ska komma nästa vecka

Är Kumlas resurser till vatten sämre än andra närliggande kommuner?

- Våra resurser till vatten är lika bra som närliggande kommuner, samtidigt som vattenförbrukningen idag i Kumla är mycket hög hinner vi inte fylla reservoarerna i samma takt, avslutar Tina Huhtala.

En titt på väderprognoser talar om alla fall tre dagar till med minst 25 graders värme. Från tisdag och resten av veckan spås det bli ett mildare klimat och även en del regn.

Om prognoserna stämmer det vill säga.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2020-06-26 12:00
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.