28 Maj 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Om resa till Almedalen

Under förra veckan var sex representanter från Kumla kommun vid "Almedalsveckan". En av dessa var kommunstyrelsens ordförande Katarina Hansson (S). Vi kollade med Katarina vad veckan gav.

- Vår vistelse var bra och vi besökte många seminarier utifrån våra olika ansvarsområden. Dessutom deltog kommundirektören Daniel Jansson-Hammargren i ett seminarium om digitalisering och boende, säger Katarina.

 Finns det något extra du tar med dig hem som kommer till nytta?

Jag lyssnade på seminarier om infrastruktur samt om  byggande. De var intressanta och  många kommuner har utmaningar gällande att bygga i den takt som efterfrågan är utifrån inflytt och boendeomflyttningar i kommunen och regionen.

Katarina Hansson. 

- Fick även mer kunskap om att det är viktigt att västra stambanan får en förstärkning/utbyggnation för att Kumlaborna som pendlar mot exempelvis Stockholm eller Skövde, ska kunna göra det obehindrat även i framtiden.

Man reste iväg söndag 30 juni och kom hem torsdag 4 juli. Kostnaden för resa och boende under dessa dagar ska ha varit 30 000 kr för de sex deltagarna. En siffra som några läsare tyckte var oväntat låg.

- Vi har turen att hittat ett billigt boende, fastslår Katarina.

Blir det en resa till Almedalen även nästa år och vilka är det som tar beslut om det och beslut om vilka som får åka?

Beslut om nästa år är inte tagit. Beslutet tas utifrån samtal mellan mig som kommunstyrelsens ordförande och kommundirektören. I år tillfrågades de ordinarie ledamöterna i KSAU om de ville delta vid resan, avslutar Katarina Hansson.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-07-11 14:49
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.