Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Kumlanytt
20 April 2021
Tipsa: 073-094 57 58

"Maxi-Gustav" om nya butiken som nu öppnat

Gustav Johansson har haft hand om ICA Maxi i Kumla sedan 2015. Foto: Anders BjörkGustav Johansson har haft hand om ICA Maxi i Kumla sedan 2015. Foto: Anders Björk

För ett par veckor sedan öppnade den nya jättebutiken i Bromma som kumlasonen Gustav Johansson ska ansvara för. Han blir dock kvar som ansvarig i Kumla till maj.

Den nybyggda ICA-butiken i Bromma öppnade för exakt två veckor sedan idag.

Ytan för butiken är 11 049 kvadratmeter. Att jämföra med ICA Maxi i Kumla som är 7 000 kvadrat. För Gustav Johansson innebär detta att han kommer att driva en av de största ICA-butikerna i landet.

150 anställda i nya butiken

- När en ny butik byggs numer brukar den bli mellan 6 500 och 7 000 kvadrat. Så den här sticker ut, säger Gustav Johansson som kommer att ha 150 anställda.

Har du varit med på anställningsintervjuerna?

- Nej, det är andra inom ledningen som hållit i det. Men jag har självklart varit med och planerat kring vilken prägel butiken ska ha och vad vi vill ha för anställda.

Boendet är numer i Nacka kommun.

- Vi har letat och letat. Det är inte lätt att hitta boende här. Men nu är det klart och vi trivs bra än så länge. Det är en omställning för hela familjen att flytta, med alt vad det innebär, fastslår Gustav.

Kvar i Kumla till maj

Hur har det gått då sedan ni öppnade nya butiken?

- Första veckan är alltid speciell och normalt sett skulle det säkert varit kaos. Men det är nya restriktioner att förhålla sig till hela tiden och det har inte gått att gasa på som man vill göra. Men jag har ändå känt nu när det varit öppet ett par veckor att det kommer att funka bra här.

Gustav är dock kvar som ansvarig i Kumla ännu ett litet tag. Nye handlaren Magnus Winges tar över butiken 1 maj.

- Magnus är både trevlig och duktig och värnar om orten som han verkar i. Så på det sättet känns det bra. Det är viktigt för mig att få lämna över till nån jag tror tar hand om butik och personal på ett bra sätt, avslutar Gustav Johansson.

Samma ämne:

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-03-24 12:09
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.