Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Kumlanytt
20 May 2022
Tipsa: 073-629 83 19

Sandat och saltat på Kumlas gator

Snö har bytts mot slaskväder i Kumla. Denna bild är från Västra Bangatan. Foto: Anders BjörkSnö har bytts mot slaskväder i Kumla. Denna bild är från Västra Bangatan. Foto: Anders Björk

Vädret har varit skiftande senaste veckan. Snöfall har bytts ut mot mildare slaskväder. Hur har det påverkat gatuunderhållet i Kumla?

Snö har täckt gatorna från julafton. Men inte riktigt längre. Mildare väder har under de senaste dagarna dragit in som gjort att det blivit blötare och slaskigare. 

Tomas Sköld jobbar på kommunens gatuenhet och har haft att göra med snöröjning och gatuunderhåll den senaste tiden. 

- Genomfartsleder är saltade och gång och cykelvägar är sandade, likaså vid villaområden. Och i natt har vi jobbat vid skolorna, säger Tomas. 

Finns det några ställen det är mer svårjobbat på?

- Nja, det är ganska lika överallt. Det som gör det svårare är ju mer trafik och folk det är ute, det är därför vi börjar så tidigt. Ju tidigare desto bättre.

Kumla kommun har sex egna fordon som jobbat med underhållet och utöver det 16 fordon från entreprenören Strömvalls Maskin som man har avtal med i nuläget. Hur ser då läget ut inför nyår?

- Det ska ju bli plusgrader närmaste dagarna, och över nyår. Det lär bli några fler svängar med salt och sand imorgon, avslutar Tomas Sköld.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-12-30 16:59
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.