28 Maj 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Respektlöst med lösa hundar tycker Emelie

Emelie Åsbom med sin vovve Sune som har bra koll på vad matte har för sig. Foto: Anders BjörkEmelie Åsbom med sin vovve Sune som har bra koll på vad matte har för sig. Foto: Anders Björk

Emelie Åsbom är en van hundägare med två hundar vid namn Kellie och Sune. Hon vill slå ett slag för att inte ha hunden lösspringande i tätbebygda områden, något hon drabbats av.

- Man ska inte bara tänka på sig själv utan andra hundägare med, och även övrigt folk som kanske dras med rädslor eller av olika anledningar inte vill att en hund närmar sig, förklarar Emelie Åsbom när vi träffas.

Ha avstånd och visa respekt

I somras blev Emelies 12-åriga mittelspitz Sune biten av en lösspringande hund. En händelse som ledde till besök hos veterinären där skadan fick sys. Och nyligen konfronterades hon återigen med lösspringande hundar.

- När vi var ute på promenad kom det några hundar springande runt ett krön med ägare långt bakom. Deras försvar var att de inte såg mig, men då tycker jag att man ska koppla hunden, fastslår Emelie.

Även om det gick bra den gången, som så att det inte blev någon nytt veterinärbesök, skapade det oro med tidigare incidenten i färsk åtanke. 

- Ser man en annan hundägare ska man ha hunden kopplad. Ha gärna lite avstånd och visa respekt, avslutar Emelie Åsbom och Sune ser ut att hålla med.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-09-19 15:13
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.