28 Maj 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Föreslår ny hall och p-platser

Centerpartiets Magnus Claesson brinner starkt för föreningslivet, han är bland annat klubbchef i Ekeby IF, och tycker det är väldigt viktigt att Kumla får ytterligare en idrottshall. Han har här ett förslag på hur det ska byggas. 

"Det finns för få idrottshallar i Kumla och "bara" en med läktare. Det behövs ytterligare en hall. Jag förespråkar att vi som kommun ska bygga ut Viahallen med ytterligare en träningshall.

Om vi bygger vid befintlig arena skulle det spara in pengar på omklädningsrum och annat som redan finns i hallen. Det är stora behov av träningstider.

Oppositionen föreslår att: Kultur- och fritidsnämnden får i uppdrag att utreda förutsättningarna för att bygga ytterligare en fullstor sporthall med läktare. Vi måste våga satsa på idrotten, det föreningslivet gör för samhället i stort är värt så mycket, både i tid, pengar, och människan! Varje krona är väl investerade pengar i framtiden.

Gällande detaljplan är det omöjligt att lägga en ny hall öster om Viahallen. Den ytan är planlagd som Natur. Norr om Viahallen finns det möjlighet att lägga en hall, om vi vill utveckla Kumlahallen som område och idrottsanläggning. 

Magnus Claesson (C)

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-11-21 17:01
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.