03 Juni 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Göte Pettersson har lämnat brädet

Kumlaprofilen Göte Pettersson var aktiv långt upp i åldern. Arkivfoto (2017) Lars LitzénKumlaprofilen Göte Pettersson var aktiv långt upp i åldern. Arkivfoto (2017) Lars Litzén

Schackmästaren och Kumlaprofilen Göte Pettersson har avlidit 91 år gammal. Med en rad berättelser från barndomen i Folkatorp till ilska över ID-kort medarbetade Göte i Kumlanytt.

Det är logiskt att Göte Petterssons dödsannons pryds av schackpjäser med ett bräde. Spelet var en passion för Göte och han var under en lång följd av år en av Mellansveriges allra bästa, inte minst i korrespondensschack firade hans strategiska tänkande triumfer.

Göte har själv i artiklar på Kumlanytt berättat om sin karriär vid schackbrädet. Han var även flitig med hågkomster från sitt långa liv med glimtar från arbetsliv och fritid. Viljan att dela med sig av minnen och åsikter - nerknackade på skrivmaskin, levererade per cykel - gav oss läsare en närhet till ett intressant liv. Fler borde göra som Göte!

Göte Pettersson föddes 1928 och bodde den sista tiden på Akvarellen där han avled 5 juni. Han efterlämnar hustrun Sonja, barn, barnbarn och barnbarnsbarn. 

Begravningsgudstjänst sker i Kumla kyrka fredag 5 juli kl 11.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-07-02 17:26
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.