Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Kumlanytt
20 April 2021
Tipsa: 073-094 57 58

Goda Rum satsar på inredning ihop med maten

Christel Hägglund och Tomas Karlsson med några av de produkter de nu säljer. Foto: Anders BjörkChristel Hägglund och Tomas Karlsson med några av de produkter de nu säljer. Foto: Anders Björk

Restaurang Goda Rum, vid Sjöparken i Kumla, satsar på ytterligare ett ben att stå på. Nu säljer de inte bara mat utan även inredningsprodukter. - Det passar väldigt bra in i miljön här, säger Christel Hägglund.

​Christel Hägglund och Tomas Karlsson tog över Goda Rum i slutet av 2019.

De hann bara driva den populära restaurangen i ett par månader innan covid-19 presenterade sig. Så de har haft det tufft. Nu har de dock utvecklat verksamheten och även börjat sälja inredningsprodukter. Men vi kommer dit.

Smygstartade kring julen

För även matsalen är uppfräschad sen ett par månader.

- Vi har målat om och bytt mycket möbler, delvis på grund av att man måste anpassa avstånd mellan gäster. På väggen har vi tagit bort de hyllor som hängde och ersatt dem med tavlor, så det blivit mer plats, säger Christel Hägglund.

Vid entrén finns en del av de produkter som kommer att vara till salu. Vid entrén finns en del av de produkter som kommer att vara till salu.

​Den stora nyheten är dock att man nu även plockat in en hel del inredningsprodukter som säljes. Man smygstartade med det kring jul och fick då bra respons, vilket gav blodad tand att utöka denna tankegång.

- Ja, precis. Det är ju väldigt vackert i parken här utanför och vi vill att det ska vara vackert här inne också, fastslår Christel.

Pandemin har tagit mycket

Det som man bland annat säljer, förutom maten såklart, är krukor, urnor, fat, bord, korgar, väskor, fågelbad och produkter att ha i trädgården. Framöver vill man få in mer saker från lokala hantverkare, och det kommer man även få inom kort med, exempelvis blommor, kransar och honung.

En orsak till denna nysatsning är även att man vill ha fler ben att stå på.

- Vi tog ju över Goda Rum strax innan julen 2019, och sen kom pandemin och det tog tvärstopp i mars. Sen var det väldigt tungt fram till sommaren då vi såg en klar uppgång, när folk började röra sig ute mer och även kunde sitta utomhus hos oss.

- Nu hoppas vi att det blir likadant som då, men det beror mycket på hur det går med vaccineringen också.

Gäster ger positiv känsla

Hur har det fungerat med att betala hyran?

- Det är bara att kämpa sig igenom det här och vi betalar samma hyra oavsett om det är bra eller dåliga tider. Vi fick lite hyresrabatt våren 2020, men annars har det varit samma, säger Christel. De hyr Goda Rum av Kumla Fastigheter AB.

Christel ihop med sonen Philip som jobbar på Goda Rum Christel ihop med sonen Philip som jobbar på Goda Rum

När Christel och Tomas tog över fanns tio anställda på Goda Rum. Nu är det de själva, sonen Philip och två till. Satsningen på att även erbjuda inredningsprodukter har dock redan gett en positiv känsla. Produkterna finns utspridda, dels kring entrén, men även i själva matsalen och Växthuset.

- Det känns positivt och har varit kul att höra att många gäster som kommit hit på senare tid tycker vi fått det så fint. Det känns som att våra inredningsprodukter passar väldigt bra i den här miljön, avslutar Christel Hägglund.

Samma ämne:

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-03-25 15:33
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.