30 October 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Trafikerade gator i Kumla avstängda

Skolvägen är uppgrävd och avstängd för vägarbete. Foto: Anders BjörkSkolvägen är uppgrävd och avstängd för vägarbete. Foto: Anders Björk

Två av Kumlas mest trafikerade gator i Mossbanegatan och Skolvägen är avstängda på grund av vägarbete. Men hur länge och varför? Vi kontaktade Tomas Sköld på gatuavdelningen för att få svar.

​Vägarbetet på Mossbanegatan handlar om att det ska byggas ett nytt hus där och då måste en ny ventil sättas in under marken så att huset kan få vattentillförsel. Det ska dock inte dröja länge innan vägen är öppnad igen.

- Till på fredag bör det vara klart, säger Tomas Sköld, avdelningschef på gatuavdelningen.

Ett nytt hus är orsaken till vägarbetet på Mossbanegatan. Ett nytt hus är orsaken till vägarbetet på Mossbanegatan.

​Vid Skolvägen är orsaken att ventil för fjärrvärme behöver bytas. Inte heller där ska dock vägarbetet vara kvar så mycket längre.

- Jag tror att det är klart och att de gör i ordning allt innan slutet på veckan, avslutar Tomas Sköld.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2020-09-29 11:58
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.