31 Maj 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Garagelänga brann i centrala Kumla

Ungefär halva garaget brann ordentligt. I grevens tid dök brandmännen upp och räddade andra halvan. Foto: Anders BjörkUngefär halva garaget brann ordentligt. I grevens tid dök brandmännen upp och räddade andra halvan. Foto: Anders Björk

En garagelänga på Magasinsgatan började brinna. I sista stund räddades tre motorfordon från att ta eld. Det tog över 20 minuter innan brandkåren var på plats efter att larm inkommit.

Mannen som larmade om branden såg att det pyrde i garagets östra del och ringde då efter Räddningstjänst. Enligt mannen ringde han kl 16:31 och det tog sin tid innan brandmännen fanns på plats denna gång.

- Nu kommer de ändå, sade mannen när sirener från brandbil och polis började ljuda kl 16:55 på platsen.

Var "rätt" sida som brann

Anledningen till att det tog sån tid var att brandmännen kom från Örebro.

Byrstastyrkan var upptagen med en trafikolycka som ska ha inträffat på E20, som de åkte på alldeles innan.

Som tur är verkar den del av garaget som brunnit varit i stort sett tom. Vid den andra delen som inte hann börja brinna, brandmännen släckte precis innan, stod en fyrhjuling, en moped och en motocross av nåt slag. 

Dessutom syntes olika flaskor och dunkar med okänt innehåll. Det är inte klarlagt i nuläget varför det började brinna i garaget. 

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-04-15 17:12
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.