Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Kumlanytt
07 July 2022
Tipsa: 073-629 83 19

Gäller inte högerregeln längs Mossbanegatan?

Mossbanegatan går från Västra Drottninggatan nästan ända ner till Lidl. Foto: Anders BjörkMossbanegatan går från Västra Drottninggatan nästan ända ner till Lidl. Foto: Anders Björk

En kvinna har mailat in en synpunkt till kommunen om att förbättra skyltningen vid Mossbanegatan. "Alla verkar tro att Mossbanegatan är en huvudled", skriver kvinnan.

Kvinnan bor i området själv och skriver:

“En önskan från oss boende vid Mossbanegatan/Skogsvägen är att ni sätter upp tydliga skyltar att högerregeln gäller längs Mossbanegatan. Majoriteten tror att detta är en huvudled och skiter fullständigt i att lämna företräde eller ha uppsyn vid varje korsning. Det orsakar så klart fara och att ingen bromsar in vid varje korsning heller. En sån skyltning tänker vi borde kunna komma upp skyndsamt”. 

När Sydnärkenytt kommer i kontakt med kvinnan får hon vidareutveckla sina tankar om trafiksituationen. 

“Det sitter inga skyltar längs med Mossbanegatan som säger att det är en huvudled. Jag tycker att det tydligt ska framgå genom skyltning var huvudleden börjar och slutar i så fall. Detta innebär således att högerregeln gäller vid samtliga korsningar längs med Mossbanegatan. Jag lovar att om du testar själv så får du snabbt se att ingen (eller ytterst få) som kör på Mossbanegatan kommer sakta ner inför en korsning, ännu mer sällan lämna företräde åt dig om du är på deras högra sida”, skriver hon.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2022-06-19 23:33
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.