05 December 2020
Tipsa: 073-094 57 58

"Sprang allt jag kunde utan att se mig om"

Det var här som 20-åringen blev attackerad. Han lyckades dock springa iväg. Foto: Anders BjörkDet var här som 20-åringen blev attackerad. Han lyckades dock springa iväg. Foto: Anders Björk

En ung man blev attackerad i söndags kväll under en löprunda i centrala Kumla. Vi har pratat med mannen som ger sin syn på händelsen. - Jag blev chockad, säger han.

Det var i söndags kring klockan 17:30 som det inträffade. Den 20-årige mannen var ute på en löprunda. Han hade redan sprungit åtta, nio kilometer när han nådde Stationsgatan och då mötte tre män som kom gående.

Skymtade kniv som drogs fram

- Vi var på samma trottoar så jag sprang ut lite i vägen för att få utrymme. När vi möttes sträckte en av dem ut armen och ryckte tag i mig och försökte få mig att stanna. Jag blev lite chockad och paff och undrade vad som hände, berättar 20-åringen.

I polisanmälan stod att läsa att de tre ska ha “försökt brotta ner honom”. Riktigt sån närkamp blev det inte utan 20-åringen lyckades slita sig loss direkt. När han vände sig om mot trion tyckte han sig se att en av dem tog fram en kniv.

Han la då benen på ryggen och sprang därifrån med full fart.

- Jag sprang hemåt så fort jag kunde. Jag var kanske tre kilometer hemifrån och först efter ett par kilometer vågade jag stanna till lite och kolla över axeln. Jag tror de följde efter i början, men är inte helt säker, säger han.

Kände inte igen personerna

Då han hade hörlurar på sig och lyssnade på musik hörde han inte om de sa något under incidenten. Men han misstänker att det var hörlurarna de ville åt, och telefonen som också fanns med. Det var inga personer som han kände igen.

- Nej, men det var svårt att se. Det inträffade så plötsligt. De hade alla fall luvorna uppdragna och bar mörka dunjackor. Det kändes som de var i min ålder, avslutar den unge mannen som inte vill skylta med sitt namn.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2020-11-13 13:57
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.