01 December 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Djupadalsbadet tar in max 1 000 samtidigt

Det var ordentligt välbesökt även under tisdagen hos Djupadalsbadet. Foto: Anders BjörkDet var ordentligt välbesökt även under tisdagen hos Djupadalsbadet. Foto: Anders Björk

Många har samlats hos Djupadalsbadet senaste veckan i värmen och det lär knappast bli färre denna vecka. - I dagsläget har vi restriktioner på 1 000 personer samtidigt på badet, säger Enhetschef Laila Johansson.

​Det har varit högsommarvärme de flesta dagar den senaste veckan. Och prognoserna talar inte om något annat heller för resterande del av denna vecka. I värmen drar sig många semesterlediga till badplatser för ett svalkande dopp.

Tar in 1 000 personer samtidigt som max

Så även till Djupadalsbadet som haft livligt med besök senaste tiden. Men vad har badet för restriktioner att hålla sig till när det gäller antalet besökare?

- I dagsläget har vi restriktion på 1 000 besökare samtidigt på badet. Vi läser av kontinuerligt i vårt datasystem och ser hur många gäster vi har. När vi kommer över gränsen besökare, så kommer vi att ha utsläpp mot insläpp. Vi följer FHM:s rekommendationer att hålla avstånd. Vi på badet jobbar aktivt med riskanalys gällande covid-19 tillsammans med skyddsombud och medarbetare, säger Laila Johansson, Enhetschef för Djupadalsbadet.

Det var fullt på parkeringen. Mellan 200-300 fordon, såvida även cyklar räknas som fordon. Det var fullt på parkeringen. Mellan 200-300 fordon, såvida även cyklar räknas som fordon.

​Laila fastslår att man skulle kunna ta in än fler, “Vi har i dagsläget möjlighet att släppa in 1 200 besökare på utebadet då vår gräsyta erbjuder 5,2m² solyta/per person och det ger en kvadratyta på 2,3 x 2,3 meter, men vi har valt att hålla oss till 1 000 som max.

Det kan tyckas underligt att restriktioner är såpass annorlunda som olika fått att förhålla sig till. Idrottsevenemang till exempel har tillåtelse att ta in max 50 personer i publiken.

Meddelande i högtalare om försiktighet

Hur många besökare hade ni i förra veckan?

- Förra veckan var det 2 910 gäster på utebadet. Lördagens besökare var 389 gäster på utebadet och söndagens besökare var 929 gäster på utebadet. I skrivande stund kl 15 har vi haft 743 gäster på utebadet under tisdagen, avslutar Laila Johansson.

När undertecknad är på väg på cykel från badet så hörs ett meddelande som dånar ut från en högtalare. Där uppmanas gäster att tänka på att hålla avstånd och att vara försiktiga. Meddelandet går ut på svenska och engelska.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2020-06-23 15:24
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.