09 July 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Biblioteket laddar för kulturhöst

Författaren Fredrik Ekelund berättar i en föreläsning om hur det är att vara trans. Pressfoto: Emelie AsplundFörfattaren Fredrik Ekelund berättar i en föreläsning om hur det är att vara trans. Pressfoto: Emelie Asplund

Nu är hösten i antågande och Kumla bibliotek har laddat upp med ett fullspäckat kulturprogram. Höstterminen bjuder traditionsenligt på spännande föreläsningar med olika teman samt andra roliga arrangemang.


Föreläsningarna sker under tisdagar med start kl. 18:30. Börjar terminen gör man den 17 september under rubriken ”Marisol - Att leva som trans.”

Det handlar om författaren, dramatikern och översättaren Fredrik Ekelund som reste över sundet och blev Marisol. I den självbiografiska romanan ”Q” berättar Fredrik om djup förtvivlan, kärlek och om att bli hel som kvinna.

Konspirationsteorier på tapeten

Mördades John F Kennedy av CIA Var 11 september ett insiderjobb? Det frågar sig författaren och journalisten Kent Werne som kommer på besök den 24 september. Han bjuder på en guidad tur genom konspirationstänkandets värld utifrån sin uppmärksammade bok ”Allt är en konspiration - en resa genom underlandet.”

Hur skapas konspirationsteorier, vem tror på dem och varför? Vad säger de om samhället och oss?

Kent Werne har koll på konspirationsteorier. Pressfoto: Jan-Åke Eriksson
Grönsaker och konsert

I oktober är det även dags för Sällskapet Kumla trädgårdsamatörers första föreläsning,  även det sker på en tisdag, 1 oktober kl. 18:30.

Adriana Jerlström-Maj berättar om hur man kan syra sin skörd och varför det är både gott och nyttigt. Besökare får chans att provsmaka och efter föreläsningen ges en enkel workshop.

Söndag 6 oktober, kl. 18, är det konsert i Kumla kyrka i samband med Konstslingan. Då står Göran Fristorp i blickfånget. Köpa biljetter i förväg kan man göra via biblioteket eller ticketmaster.se

Händer mycket mer

Hösten fortsätter sedan med bland annat workshop i broderi, hantverksmarknad, musik, konst och barnens söndag. 

För ett fullständigt program, surfa in på visitkumla.se eller Sydnärkenytts egna kalendarium På Gång. (SW)

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-08-19 16:59
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.