28 Maj 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Fullsatt för att fira Kumlaminnen

Publiken fick höra örhängen och föredrag i rejäla doser. Publiken fick höra örhängen och föredrag i rejäla doser.

Med ny kalender och en jubileumsskrift som lockbete hade "Föreningen Gata upp & gata ner - Kumlaminnen" inga problem att fylla Kvarngården på onsdagkvällen.

När det dessutom vankades sång av Lotta Martinsson från Åbytorp, ett rejält föredrag av Sofia Larsen, kaffe med smörgås och kaka samt en rad lotterier måste kvällen sägas vara välmatad. 

Esso Engwall var som vanligt i sitt esse inför den välbekanta publiken.  I 20 år han tillsammans med andra prominenta Kumlabor hållt liv i nostalgin för barndomsstaden, en rullande historielektion. Redan nästa dag (idag torsdag 21 november) skulle det bli en ny bildvisning i biblioteket kl 14.

Sofia Larsen hade åsikter om en del makthavare.

Sofia Larsen, uppväxt i Rösavi, den gamla radbyn, prisade sin barn- och ungdomstid. Fotboll i Sannahed och Stene, gymnasium på Allé och engagemang i Centerns ungdomsförbund gav skolning och avstamp till en plats i riksdagen.

Hon delade givetvis ut några politiska slängar, både inrikes och utrikes med en del beskheter om såväl Boris Johnson, Trump, Putin och Kinas starke man Xi Jinping. Numera arbetar hon på Örebro universitet för att utveckla samarbetet med omgivande samhälle.

Vid kaffet passade många på att bläddra i jubileumsskriften, en välredigerad blandning av Kumlaminnen under 20 år. Och kalendern 2020 verkar vara ännu en fullträff för alla som älskar gamla Kumla.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-11-21 0:35
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.