Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Kumlanytt
03 June 2023
Tipsa: 073-629 83 19

Friades – trots att hon kört full

På kvällen den 24 september förra året får polisen höra att det varit bråk på en adress i Kumla. En röd bil har också varit inblandad. Inte långt från platsen, cirka en kilometer, får polisen syn på den bil man misstänker ha varit inblandad i bråket

Bakom ratten sitter en kvinna; när hon stiger ut ur bilen är hon både upprörd och berusad. Hon får blåsa i alkometern och den ger utslag. Därför tas hon med till polisstationen för alkoholkontroll och den visar att hon har 0,68 milligram alkohol per liter i utandningsluften.
Kvinnan från Kumla åtalades för grovt rattfylleri.

Nödsituation
När saken nyligen behandlades av tingsrätten erkänner kvinnan att hon varit berusad och kört bil. Men hon hävdar att hon handlat i nöd.
Kumlakvinnan var på liten privat fest hos bekanta och hade planerat att gå hem den kvällen. Men på kvällen uppenbarar sig en man som hon tidigare haft en relation med och som hon är mycket rädd för. Han ger sig också på och misshandlar henne med ett slag i ansiktet.
Kvinnan får panik, kastar sig in i bilen och kör hem mot sin bostad som bara ligger någon kilometer bort. Där blir hon stoppad av polisen.
Tingsrätten konstaterar att kvinnan lämnat en trovärdig berättelsen om hur rädd hon under en lång tid varit för den man som förföljt henne. Det får också stöd av ett vittne och att polisen kallades till platsen för att det varit ett bråk.
Därför friar tingsrätten kvinnan från misstankarna om grovt rattfylleri. Hon har handlat i en nödsituation.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2023-05-16 8:16
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Trädgårdsgatan 9B, 692 31 Kumla