03 December 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Bilist som körde 180 på 40-väg var droppen

Kumlabon Sofia förstår inte varför Kumla kommun satt upp fem nya fartgupp på Norra Mosvägen. - Vi har mätt upp hastighet på 180 km/h på vägen, folk kan inte köra bil, säger Tomas Sköld på Kumla kommun.

Norra Mosvägen ligger i den norra delen av Kumla och förbinder området bakom Skogstorp med företagsområdet Norra Mos, och vägen ut mot motorvägen. Sofia har skrivit till Kumla kommun och ifrågasatt varför man satt upp farthinder.

“Har svårt se motiveringen till farthinder”

“Av någon anledning har ni nu satt upp fem stycken fartgupp på denna sträcka vilket medför att det inte går att hålla hastighetsbegränsningen utan man måste köra under 20km/h på denna väg för att ta sig över guppen. Jag har svårt att se motiveringen till dessa fartgupp då det utefter denna sträcka inte finns någon korsande korsning eller korsande gångväg. Om det är de som bor i området som klagat så kan jag inte förstå hur det är motiverat med fem gupp. Jag hade köpt det om det satt ett efter vardera infart till områden. Men att bygga fartgupp efter en väg som i sig inte är trafikfarlig utan endast har två infarter till områden och inte till enskilda bostäder? Jag vill gärna ha en motivering till detta”, avslutar Sofia sin skrivelse.

Vi ringer upp Kumla kommun för att få ett svar.

- Det är ganska enkel matematik. Folk kan inte köra bil och höll inte 40 km/h. Vi har varit ute och mätt och mätte upp en som körde 180 km/h som mest på gatan, säger Tomas Sköld, på gatuavdelningen i Kumla kommun.

De fem guppen ska ha kommit upp i juli.

- Kommunen har mätinstrument som kan användas vid problem och det gjorde vi här och därefter togs beslut om att sätta upp farthinder, avslutar Tomas Sköld.

OBS! Det var Tomas Sköld från Kumla kommun och inte Thomas Bäck som uttalade sig, vilket först skrevs. Vi ber om ursäkt för detta och har nu ändrat i texten. OBS!

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2020-10-26 13:16
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.