Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Kumlanytt
07 July 2022
Tipsa: 073-629 83 19

Ny trepoängare för Yxhult i Hällabrottet

William Mellberg och Sebastian Forsberg spelar i backlinjen för Yxhults IK. Foto: Anders BjörkWilliam Mellberg och Sebastian Forsberg spelar i backlinjen för Yxhults IK. Foto: Anders Björk

FOTBOLL: Yxhults IK besegrade under lördagen tabelltrean Säffle SK med 3-0 i Hällabrottet. Laget hakar därmed på i toppen av Division 2 Norra Götaland.

Yxhult ledde med 1-0 i halvtid i ett blåsigt Hällabrottet. 

Lagkapten Carl Hägg gjorde mål för andra matchen i rad från sin plats som innermittfältare. I den 56:e minuten utökade Viktor Hallin till 2-0, detta efter fint förarbete av Gabriel Pettersson. 

Alla trodde det var mål

Några minuter senare trodde alla att Säffle reducerat till 2-1. Men domaren dömde bort målet, trots att inga protester från Yxhult kom om att det borde dömas bort. Domaren hävdade att Yxhults målvakt Alex Berger haft alla fingrar på bollen innan den slogs in. Säfflelirarna var inte nöjda över det beslutet. 

Men det jämnades ut kort efter när Yxhult borde haft en straff som blev hörna. 

Det hände inte så mycket därefter fram till minut 87 när Yxhult satte spikan i kistan. Haris Karahmet slog in bollen i öppet mål efter att Eskil Alm vunnit bollen av en slarvig back och sen frispelat Haris. 

Det är lätt hänt att de offensiva spelarna är de som nämns mest. Men i denna match ska hela Yxhults backlinje plussas: Jonathan Lengyel, Albin Andersson, Sebastian Forsberg och William Mellberg. 

Hållit nollan fem av sju hemma

Och även defensive mittfältaren Bruno Del Monte framför dem. 

De såg alla till att Säffle skapade väldigt lite och Yxhult har på sju hemmamatcher bara släppt in två mål. Backen William Mellberg gladdes över det efter matchen. 

- Vi är det bättre laget i båda halvlekar, en bra match av oss, säger William. 

William kom från BK Forward 2019. Det första året hade han stora skadeproblem, men i år och ifjol har han spelat som ordinarie. 

- Det känns bra med defensiven. Vi har bara släppt in två mål på sju matcher hemma och har hållit nollan i fem av sju matcher hemma. Vi är kompakta, hela laget uppifrån och ner, säger William Mellberg.

Båda Yxhults toppkonkurrenter Ahlafors och Gauthiod vann i helgen så Yxhult är trea i serien, två poäng bakom serieledaren. Nästa match är borta mot Grebbestad 26 juni. Sen väntar sommaruppehåll. 

Kommentera artikeln
Publicerad: 2022-06-18 19:40
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.