26 September 2020
Tipsa: 073-094 57 58

"Svennis" såg Yxhult vinna igen

"Svennis" tog en kopp kaffe i pausen, men blev nog besviken på resultatet. Foto: Anders Björk

FOTBOLL: Yxhults IK tog sin sjunde raka seger i Division 3 i toppmötet mot Torsby IF. Det hjälpte inte att bortalaget hade hjälp av tränarlegenden Sven Göran "Svennis" Eriksson på plats i Hällabrottet.

​Det här är verkligen Yxhult IK:s säsong.

Matchen mot serietvåan Torsby var jämn, men i slutminuterna avgjorde YIK genom Kristoffer Näfver och nu har man seriesegern och avancemanget till division 2 i en liten ask med fyra omgångar kvar att spela.

Näfver var kylig i slutet

I halvtid stod det 0-0. I andra halvlek spräckte Yxhult och Eskil Thor målnollan i den 56:e minuten. Thor satte bollen ur dålig vinkel mellan målvaktens ben. Dock kvitterade Torsby bara ett par minuter senare till 1-1.

Matchen stod därefter och vägde. Torsby var sånär på att göra 2-1 på ett lobbförsök, men den dessförinnan felplacerade Alex Berger hann precis tillbaka och stod för en fin räddning. Ett par minuter senare var det Torsbys målvakt tur att komma på mellis.

Yxhult har just satt dit 2-1 mot Torsby i Hällabrottet. Yxhult har just satt dit 2-1 mot Torsby i Hällabrottet.

Och Yxhult tog vara på den missen. Kristoffer Näfver var kall och dribblade bort bortalagets målvakt Dan Lewin. Därefter tittade han upp och rullade in 2-1 till Yxhult i den 90:e minuten, Trots att utspelare försökte agera målvakt.

“Svennis” imponerad av Yxhult

På plats för att stötta Torsby var den legendariske tränare Sven- Göran “Svennis” Eriksson. Torsbysonen “Svennis” berättade i halvtid att han sett alla matcher för Torsby i år. För ett par år sedan låg laget i division 5, men nu slåss de i toppen av division 3.

- Det syns att det är två bra lag där ute, för att vara division 3 är det bra standard.

Är du med och hjälper till i Torsby och hur tror du matchen slutar?

- Nja, jag är en stor supporter. Jag förstår varför Yxhult leder serien. De är starka bakåt och känns farliga när de kommer in i sista tredjedelen. Så för Torsby ska ha chans att gå förbi i tabellen och kunna vinna serien måste de vinna den här matchen, sade Sven-Göran Eriksson.

Han avslutade med att säga att han själv inte varit tränare på flera månader, men att suget fortfarande finns där om nåt dyker upp. Yxhult leder nu serien med åtta poäng med fyra omgångar kvar. Nästa match är kommande lördag borta mot FBK Karlstad.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2020-09-06 2:56
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.