Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Kumlanytt
07 July 2022
Tipsa: 073-629 83 19

Yxhult slog serieledaren i Hällabrottet

Elias Jangdin och Jonathan Lengyel var nöjda med söndagens match i Hällabrottet. Foto: Anders BjörkElias Jangdin och Jonathan Lengyel var nöjda med söndagens match i Hällabrottet. Foto: Anders Björk

FOTBOLL: Yxhults IK vann med 2-0 hemma mot serieledande IK Gauthiod under söndagen i Division 2 Norra Götaland. Laget är därmed bara två poäng från tabelltoppen.

Yxhults båda mål kom vid psykologiskt viktiga tidpunkter. 

1-0 i slutet av den första halvleken genom lagkapten Carl Hägg och 2-0 i början av den andra genom Gabriel Pettersson. Man kunde därefter komfortabelt hålla undan. IK Gauthiod hade mycket boll, men skapade lite. 

- En bra match från oss och vi har bra kontroll på dem, säger Elias Jangdin.

Kändes det att det var serieledarna ni mötte?

- Nä, faktiskt inte om jag ska vara ärlig. Det är en väldigt jämn serie i år och ingen stor skillnad mellan lagen. 

Så är det definitivt. Känslan att alla kan slå alla håller i sig. Yxhult kom ju till denna match efter en svag tidigare insats när man föll med 4-1 mot Mjölby på bortaplan. 

- Vi ska inte skylla på underlaget. Men vi hade problem med det och det bidrog till att vi inte var bra. Men det var skönt få revansch idag, avslutar Elias Jangdin.

Yxhult är fyra i tabellen men bara två poäng från serietoppen där Gauthiod ligger kvar trots dagens förlust. Nästa match är på lördag hemma mot Säffle SK, ett lag som är trea i tabellen.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2022-06-12 18:20
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.