Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Kumlanytt
26 November 2022
Tipsa: 073-629 83 19

Yxhult förlorade mot Vänersborg Hällabrottet

FOTBOLL: Yxhults IK förlorade med 1-0 i söndagens hemmamatch mot Vänersborgs FK. Därmed finns ingen chans för laget att nå kvalspel i Division 2 Norra Götaland längre.

Förvisso hade det i stort sett varit kört att nå kval även om Yxhult vunnit. De hade då varit nio poäng och med mycket sämre målskillnad efter tvåan Lidköping. 

Vänersborg låg inför matchen på plats 12 och Yxhult var fyra, men helt oväntad var ändå inte utgången. 

Bollen ville inte in

Yxhult har inte alls varit lika vassa som under vårsäsongen och samtidigt hade Vänersborg mer att spela för i denna match. Inte så att Yxhult visade dålig inställning, men nog syntes det att bortalaget var lite mer taggat. 

Och sånt brukar ge utdelning i slutändan. 

Matchens enda mål kom i minut 78 på nick. Vid ett av Vänersborgs få anfall. Strax innan det hade Yxhult gjort ett mål, som dock dömdes bort för offside. 

Med tanke på chanserna som Yxhult hade sista tio minuterna borde en kvittering kommit. Man träffade ribban, man sköt centimeter utanför i friläge, man missade bollen vid nästintill öppet mål.

Dessutom fanns en straffsituation som kändes 50/50 där domaren friade. 

Dåligt resultat för Kumla

För tabellens räkning innebar segern oerhört mycket för Vänersborg. 

De avancerade från plats 12 (kvalplats) till plats tio. För IFK Kumla, som är på nedflyttningsplats, innebar resultatet att man nu har två poäng upp till kvalplats. Hade Yxhult vunnit hade Vänersborg och Kumla haft samma poäng. 

Kumla måste därmed vinna minst en av sina tre återstånde matcher för att inte åka direkt ur, och alla dessa bjuder på tufft motstånd. Det kan räcka med två kryss också om konkurrenten Nordvärmland kammar noll resterande tre matcher. 

Nordvärmland har dock ett klart lättare spelschema på papperet än Kumla.

För Yxhult återstår “bara” äran och att få en så bra tabellplacering som möjligt. Man kan som bäst bli trea och som sämst sexa. 

Kommentera artikeln
Publicerad: 2022-09-25 19:58
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Trädgårdsgatan 9B, 692 31 Kumla