28 Maj 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Fyra mål före paus sänkte Eskilstuna

FOTBOLL: Eskilstuna ledde med 1-2 en dryg halvtimme in i första halvlek. 15 minuter senare stod det 4-2 till Kumla och det blev ett ryck som avgjorde seriefinalen.

IFK Kumlas form var ett frågetecken efter hemska 0-5 i baken senast mot Örebro Syrianska. Men de blåvita såg inte ut att vara i nån formsvacka mot IFK Eskilstuna, tvärtom.

Målen rasade in

Duktiga nyförvärvet på innermitten Viktor Lindqvist gjorde 1-0 till Kumla. Sörmlänningarna sörjde dock inte alltför länge utan både kvitterade och tog ledningen i en solig idrottspark.

Sedan var det IFK:s tur att vända. Pontus Rosén som länge varit skadad och indisponibel kvitterade till 2-2 med en snokdödare strax utanför straffområdet.

Fem minuter senare kom 3-2 på en riktigt tjusig frispark från 25 meter signerad Albin Ek. Och i halvlekens sista minut kom även 4-2 när Viktor Lindqvist fick utrymme och snyggt knorrade in bollen i bortre burgaveln med sin högerfot från 20 meter.

- Vi gör en jättebra första halvlek och kan lika gärna göra fem, sex mål. Det är den bästa fotboll vi spelat i år, ansåg tränare Stefan Ärnsved.

Hörna direkt i mål

I andra halvlek började Eskilstuna pressa högre i planen, men det dröjde till 72:a minuten innan man fick utdelning.

En hörna med mycket skruv seglade över alla, inklusive snopne målvakten Kristoffer Jonsson och in i mål. Eskilstuna hade i matchens slutminuter ett riktigt bra läge till kvittering, där bollen dansade på mållinjen, men Kumla lyckades hålla undan och få med sig alla tre poängen i seriefinalen.

- Vi blir lite rädda om poängen i andra halvlek samtidigt som de kommer ut och sätter högre press och i slutet är det faktiskt riktigt nära kvittering, vi har tur som får med oss alla poäng, tyckte Ärnsved.

Behandlade bollen bättre

Vad tycker du var skillnaden i ert spel idag jämfört med debaclet mot Syrianska?

- Vi behandlade bollen bättre och rullade efter marken precis som vi ska spela, det klarade vi inte av mot Syrianska.

Din kommentar om IFK Eskilstuna?

- I första halvlek vet jag inte vad de hade för direktiv, de kändes väldigt passiva. Andra halvlek visar de hur bra de är och att de är ett topplag i trean, sammanfattade Stefan Ärnsved.

IFK Kumla toppar serien på 24 poäng, fyra före Ölme. På onsdag spelar man sista matchen före sommaruppehållet då Eskilstuna Södra FF väntar borta.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2013-06-15 17:51
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.