Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Kumlanytt
29 November 2023
Tipsa: 073-629 83 19

Håkan Juhlin fortsätter som tränare för Yxhult

FOTBOLL: Håkan Juhlin fortsätter nästa säsong som huvudtränare för Yxhults herrlag i Division 2. Det blir hans sjätte år i klubben.

“Såklart känns det bra och glädjande att få fortsätta arbetet med att utveckla laget och även vara delaktig i klubbens fortsatta utveckling där ungdomsverksamheten ökar hela tiden och är otroligt viktig. YIK är en klubb på stark frammarsch och det ska bli intressant att se hur långt vi kan komma. Målet att nå Division 1 är definitivt möjligt”, uttalar sig Juhlin på Yxhults hemsida. 

I samband med en höstmiddag för klubbens cirka 30 ungdomsledare presenterades även Håkan Juhlin som klubbens nya fotbollsutvecklare, en roll där Håkan skall hjälpa till att ta fram en spelarutbildningsplan, besöka lagens träningar och matcher, följa upp tränarutbildningar och genomföra ledarträffar etc. 

Yxhult kom i år fyra i Division 2, bästa resultatet nånsin. 

Samtidigt var laget betydligt bättre på vårsäsongen än höstsäsongen. Så har det sett ut två år i rad nu. Där finns något för Håkan Juhlin och klubben att förbättra. 

Kommentera artikeln
Publicerad: 2022-11-15 16:48
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Trädgårdsgatan 9B, 692 31 Kumla