Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Kumlanytt
24 June 2021
Tipsa: 073-094 57 58

Kusinerna Rosén inför "Slaget om Hagavallen"

Pontus och Martin Rosén är kusiner och tränare för varsitt lag. Foto: Anders BjörkPontus och Martin Rosén är kusiner och tränare för varsitt lag. Foto: Anders Björk

FOTBOLL: Både Stene IF och Kumla BK har sin hemmaplan på Hagavallen. Nu möts lagen i ett kval om en plats i Division 5. - Vi är ett bättre fotbollslag, säger Pontus Rosén, tränare för Stene IF.

Stene IF spelade under säsongen i Division 6. Man vann där sex av nio matcher vilket räckte till en tredjeplats i serien och kval. Kumla BK har spelat i Division 5 och deras tio inspelade poäng på elva matcher betyder att de måste kvala för att hänga kvar.

“Vi är ett bättre fotbollslag”

Så nu möts de båda Kumlagängen i det här avgörande kvalet. Båda lagen har sin hemmaplan på Hagavallen i Åbytorp. Och båda lagen tränas av en Rosén! Den ene Rosén står dessutom uppskriven som spelare - för motståndarlaget!

- Vi är två helt olika lag. Kumla BK kommer bjuda upp till kamp, men vi är ett bättre fotbollslag. Dock ser vår skadesituation inte så lovande ut, säger Pontus Rosén som är tränare i Stene IF inför drabbningen.

Pontus är väl bekant med Kumla BK. Han har själv spelat flera säsonger i laget. Faktum är att han till och med spelat matcher för klubben i år, trots han är tränare i Kumla BK. Hur går det ihop sig egentligen?

- För mig är situationen speciell. Jag står fortfarande skriven hos Kumla BK som spelare, men mitt huvuduppdrag är att träna Stene IF och mitt hjärta och mitt fokus ligger 100 procent hos Stene IF, utlovar han.

Pontus lovar självmål om han blir inbytt

Varför har du spelat för Kumla BK i år då?

- Jag har spelat två matcher med dem eftersom de varit kort om folk.

Och om de ber dig hoppa in nu i kvalet mot klubben du är tränare i Stene IF?

- Då blir det självmål och sen en vägran att bli utbytt.

Dåså, ingen ide för Kumla BK att be Stenetränaren dra av sig tränarjackan och hoppa in i spel alltså. Men Kumla BK hoppas kunna lösa det ändå. De har varit kort om folk, men förstärkt med några namn nu i slutet av säsongen.

“En storsatsande förening”

Tränaren i Kumla BK Martin Rosén tror detta om lagets chanser.

- Det är nog 50/50. Stene IF är ju en storsatsande förening med pengar och en organisation som vi inte ens kan drömma om. Vi hinner knappt träna mellan barn, familj och livet. Men alla som någonsin mött oss vet att en bra dag kan vi slå de flesta lag.

Martin Rosén fastslår att det är två helt olika klubbar.

- Det är två klubbar som är i helt olika stadier. Vi är 30 plus alltihopa och njuter mest av att alla hålla ihop den här fantastiska gruppen människor vi skapat genom de 15 år vi funnits. Stene vill avancera i systemet. Precis som vi ville för tio år sedan.

Kvalet avgörs i Idrottsparken

Kommer det några underifrån som kan ta över klubben om några år?

- Vi hoppas att det kommer en ny generation som kan ta denna fina förening vidare på sikt. Men än så länge kommer gubbarna i KBK inte ge sig. Vi kommer gnugga på!

Hur blir det att möta kusinen Pontus nu då som till och med spelat med er i år?

- Det blir både speciellt och otroligt roligt. Vi har haft en strålande relation genom åren med Stene IF och önskar dem och Pontus allt gott, avslutar Martin Rosén.

Kvalet kommer att avgöras över två matcher. På onsdag och lördag. Båda matcherna kommer dock att spelas på konstgräset i Idrottsparken. Men vi tar oss friheten ändå och kallar det för “Slaget om Hagavallen”.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2020-10-12 15:37
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.