Gå till innehåll
Kumla

Stene slog till med en femetta mot Kumla BK

Publicerad: 14 October 2020 23:15

FOTBOLL: Under onsdagskvällen kvalades det till Division 5 i Idrottsparken. Det blev där seger med 5-1 för Stene IF mot Kumla BK vilket betyder en jättelik fördel för Stene IF inför lördagens retur.

Kumla BK hade hellre sett att minst en match spelades på Hagavallen, som är båda lagens vanliga hemmaarena, Men båda kvalmatcherna avgörs på Idrottsparkens konstgräs, vilket gör spelet snabbare och gynnar Stene IF.

När Johan Brånn kvitterade till 1-1 för Kumla BK i början av den andra halvleken såg det ändå ut att kunna bli en spännande kvaldrabbing. Men Stene IF gjorde 2-1 bara någon minut därefter och i slutet av matchen syntes det tydligt vilket lag som har bäst ork när Stene rann ifrån med några sena mål.

Målen för Stene IF gjordes av Henning Nordvall 3, Elliot Funck 1 och Felix “Pelikanen” Möller 1. En match till kommer alltså att spelas lagen mellan, på lördag. Sen lägger man ihop målen. Kraftig fördel för Stene IF med andra ord.