Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Kumlanytt
26 November 2022
Tipsa: 073-629 83 19

Ronny och Lars tar över som tränare hos IFK Kumla

Lars Fredriksson och Ronny Gustavsson är ny tränarduo i IFK Kumla. Lars Fredriksson och Ronny Gustavsson är ny tränarduo i IFK Kumla.

FOTBOLL: Ronny Gustafsson och Lars Fredriksson heter IFK Kumlas nya tränarduo till nästa säsong. De tar över efter avgående Thomas Bengtsson.

Ronny Gustavsson är ett välkänt namn sedan tidigare för IFK Kumla. Han har både spelat många säsonger i A-laget, mellan 1988-1998 och han har därefter varit huvudtränare vid två tillfällen. 

“IFK ligger mig varmt om hjärtat”

Senaste gången var dock för 15 år sedan, så det var ett tag. 

“Jag är glad över det förtroende klubben har gett mig. IFK Kumla ligger mig varmt om hjärtat och när Christian (Liljenhed) och Andreas (Öster) presenterade klubbens plan och målsättning var det aldrig någon tvekan att tacka ja från min sida. Jag ser fram emot att tillsammans med Lasse leda IFK Kumla framåt”, uttalar sig Gustavsson på klubbens hemsida. 

Ronny har de senaste åren jobbat med ungdomsfotboll i såväl IFK Kumla som ÖSK. Han har även varit huvudtränare i IFK Hallsberg flera säsonger. Kollegan Lars Fredriksson då?

Han är likt Ronny 56 år och har bland annat en bakgrund som ungdomstränare i ÖSK. De senaste sju åren har Lars och Ronny jobbat tillsammans i ÖSK, så de känner varann bra. 

Fick lämna efter dramatisk slutomgång

“Vi är glada över att nu ha en tränarlösning på plats. Många IFK:are känner så klart igen Ronny sedan tidigare med den bakgrund han har i klubben. Ronny har lång tränarerfarenhet och en förmåga att kunna utveckla spelare individuellt, men också som lag. 

Både Ronny och Lasse har också många års erfarenhet av att ha tränat unga spelare. Vi tror att Ronny och Lasse kommer komplettera varandra bra i den nya resa klubben nu börjar”, uttalar sig ordförande Christian Liljenhed. 

IFK Kumla åkte denna säsong ur Division 2 efter en dramatisk slutomgång. Huvudtränare Thomas Bengtsson har därefter aviserat att han slutar. Ett beslut i samförstånd med klubben.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2022-11-13 21:07
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Trädgårdsgatan 9B, 692 31 Kumla