Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Kumlanytt
20 June 2021
Tipsa: 073-094 57 58

Pontus Borehed har tagit ett stort kliv uppåt

Pontus Borehed har tagit ett stort kliv. Från Division 6 till 2 på en säsong. Foto: Anders BjörkPontus Borehed har tagit ett stort kliv. Från Division 6 till 2 på en säsong. Foto: Anders Björk

FOTBOLL: Ifjol spelade Pontus Borehed med Stene IF i Division 6. Till i år har han värvats till IFK Kumla i Division 2. Att det är ett väldigt stort steg har dock märkts. - Tempot var jäkligt jobbigt i början, säger Pontus Borehed

Pontus Borehed höll på med både fotboll och hockey i yngre år. Men när han var 14-15 år la han av med fotbollen i IFK Kumla och satsade allt på hockeyn. Han slutade dock med hockey i 19-års åldern och kom då tillbaka till fotbollen.

Tröttnade på hockeyn

– Det var många som sa att jag var en duktig målvakt i hockey och det bidrog till att jag valde fortsätta med hockeyn, men inte fotboll. Men det ångrar jag i efterhand, jag tyckte inte hockey var kul längre när jag la av, säger Pontus.

Efter sitt uppehåll med fotbollen började han spela på skoj igen i Röfors IF. Därefter har det nu blivit några säsonger i Stene IF, som ifjol tog klivet upp till Division 5. Pontus var lagets mittbacksgeneral som ledde styrkorna bakifrån.

Pontus, närmast kameran, i Stene IF vid en match under fjolåret. Foto: Privat Pontus, närmast kameran, i Stene IF vid en match under fjolåret. Foto: Privat

Inför denna säsong började han träna med IFK Kumla och imponerade så pass mycket att lagets tränare Tomas Bengtsson tyckte att han skulle ta klivet över från Stene till IFK Kumla. Det är dock inget litet kliv att ta från division 6 till 2.

– Det är en väldig skillnad på tempo och fart och taktik. Det är främst tempot som varit tufft att anpassa sig till och i början tog jag slut ganska snabbt. Men det går bättre och bättre att komma in i det, säger Pontus.

Utanför truppen till premiären

Det faktum att Pontus värvats till IFK Kumla betyder att de tror på honom. Men han inser även att det krävs mycket jobb för att kunna konkurrera om speltid. När laget tog ut sin trupp till lördagens premiär fanns inte Pontus namn med.

– IFK har många bra spelare och en stor trupp. Jag ser det här året som ett läroår och har inte räknat med att starta varje match. Men sen är det klart att man vill spela matcher och det ska jag kämpa på träningar för att visa att jag vill göra.

Pontus är medveten om det kan bli en del bänknötande i år. Pontus är medveten om det kan bli en del bänknötande i år.

​Stene IF:s tränare Pontus Rosén tror att Borehed har en framtid i IFK Kumla.

– Det är otroligt kul att spelare kan ta ett sånt stort steg som det faktiskt är. Pontus har spetskvaliteter som gör att han är en spännande spelare. Det som kan vara svårt när man tar ett sånt stort steg är tempot, men med tid tror jag han kan växa in i att bli en bra mittback i division 2, säger Pontus Rosén.

“Klart man vill spela matcher”

Och skulle det bli väldigt lite speltid i IFK finns nog en lösning på det med.

– Skulle det vara så att jag inte får spela något alls hoppas jag kunna bli utlånad till Stene, för det är klart att man vill spela matcher, avslutar Pontus Borehed.

IFK Kumla spelar sin premiär i Idrottsparken klockan 14 mot IFK Tidaholm.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-06-04 21:28
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.