Gå till innehåll
Kumla / Fotboll

Kumla-Pierre inbytt för Sverige i EM

Publicerad: 14 June 2021 23:42

FOTBOLL: Spanien hade massor av boll, men Sverige höll emot och fick 0-0 i måndagens EM-premiär. Pierre Bengtsson, med IFK Kumla som moderklubb, fick komma in de sista tio minuterna.

​Att det skulle bli ett stort spanskt bollinnehav anade i stort sett alla. Men visst hade många svenskar ändock trott och hoppats på att Sverige skulle kunna bjuda till lite bättre offensivt än de gjorde i första halvleken då de knappt var över mittplan.

Isak och Olsen bäst

Trots detta hade Sverige halvlekens bästa chans när mycket duktige Alexander Isak slingrade sig loss och sköt. Hans skott räddades av en spanjor nån meter från mållinjen och styrdes sedan i stolpen.

I andra halvlek lyckades Sverige flytta upp positionerna. Alla fall första 20-25 minuterna av halvleken. Och hade inte Markus Berg haft en julgransfot på sig hade Sverige gjort 1-0 i mitten av andra, när Isak dessförinnan snurrat friskt.

Istället blev det därefter en kamp för att hålla 0-0.

Robin Olsen stod för ett par magnifika räddningar, denne ständigt underskattade målvakt. I minut 84 byttes Pierre Bengtsson in, då han bytte av Emil Forsberg. Därmed kunde han notera sin mästerskapsdebut, vid 33 års ålder.

Mattias Jonsson var först

IFK Kumla har haft Mattias Jonsson med i stora mästerskap innan.

Bengtsson hade bara två, tre bollkontakter under sin korta tid på planen. Han gjorde som de flesta andra svenskar vid denna tidpunkt av matchen, rensade bort och spelade enkelt. Och när klockan nästan tickat upp på 97 blåste domaren av.

Även om det offensiva spelet bör förbättras får poäng mot Spanien borta ses som riktigt bra. I nästa match väntar Slovakien på fredag. Det är ingen högoddsare att Pierre Bengtsson får speltid även då.