Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Kumlanytt
20 June 2021
Tipsa: 073-094 57 58

IFK Kumla tog en trepoängare i premiären

Mattias Persson var, som så ofta, duktig på mittfältet för IFK Kumla. Foto: Anders BjörkMattias Persson var, som så ofta, duktig på mittfältet för IFK Kumla. Foto: Anders Björk

FOTBOLL: Solen sken, publiken var tillbaka på läktaren och IFK Kumla vann premiären med 2-0 mot IFK Tidaholm under lördagen. – Väldigt kul att vara igång igen, säger kumlingen Mattias Persson efteråt.

​Kumlas ledningsmål kom i den 38:e minuten genom Emil Rolland.

– Första halvlek är den bättre för vår del. Vi ger dem inte nånting där egentligen. Och så länge vi orkade och höll oss till matchplanen kände jag att vi hade bra kontroll, ansåg mittfältaren Mattias Persson.

Klasson med avgörande jätteräddning

Det var inte så att Tidaholm dominerade i andra halvlek, men de fick mer att säga till om. Det var dock Kumla som fortsatte skapa de hetaste chanserna. I 65:e minuten slog Persson en briljant genomskärare med yttersidan. Lagkompisen blev helt friställd, men sköt utanför målet.

Från 1 juni har det blivit ändrade restriktioner kring publik och det märktes. Från 1 juni har det blivit ändrade restriktioner kring publik och det märktes.

Tidaholm skapade inte mycket. Men det brukar alltid dyka upp en riktigt bra chans i slutet och det gjorde det även här. I 87:e minuten kom ett skott som såg ut att curla sig in vid stolpen. Men Kumlas målvakt Oscar Klasson sträckte ut sin fulla längd och gjorde en jätteräddning.

Istället satte Kumla 2-0 på övertid genom inhopparen Etiando Galvin Barreto.

Osäker på var IFK Kumla står

– Det var ovant från båda lagen, det syntes tydligt. Men det är nånting vi kommer att komma in i så det är bara att fortsätta, roligt att det är igång alla fall, säger Mattias Persson som bildar ett rivigt och jobbigt innermittfält med Dennis Segaqa.

Persson uppskattar sin kollega på mitten.

– Jag spelar hellre med än mot honom. Det smäller, så mycket kan jag säga.

Vad tror du om IFK Kumla i år?

– Jag vet inte riktigt. Det är svårt att säga när man knappt spelat några matcher utan bara har tränat och tränat. Men vi kommer gå ut och ge allt i varje match och så får vi se var det tar oss, avslutar Mattias Persson.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-06-05 16:17
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.