30 October 2020
Tipsa: 073-094 57 58

IFK Kumla hämtade upp till viktig poäng

Alexander Eyob-Isac är anfallare i IFK Kumla som ligger i mitten av Division 2. Foto: Anders BjörkAlexander Eyob-Isac är anfallare i IFK Kumla som ligger i mitten av Division 2. Foto: Anders Björk

FOTBOLL: IFK Kumla var illa ute, men en kvittering i 89:e minuten gjorde att laget fick med sig en viktig poäng i lördagens hemmamatch mot Newroz FC. IFK Kumla har nu fem raka matcher i Division 2 Västra Svealand utan förlust.

​Redan i den första minuten åkte Kumla på en straff. Kumlas målvakt Oscar Klasson räddade dock och istället kunde Kumla göra första målet efter 34 minuter genom Simon Danielsson. Innan lagen gick till halvtid kvitterade Newroz till 1-1.

Gjorde mål på diskutabel straff

Newroz är från Bredäng i södra Stockholm. Klubben bildades 2008 av ett antal kurdiska entusiaster. Efter att börjat i Division 7 har de avancerat till Division 2. Det var ett offensivt lag, men med sämre defensiv.

Stora delar av andra halvlek dominerade Newroz.

Och laget fick i minut 59 ytterligare en straff. En diskutabel sådan. I situationen ett par sekunder innan drogs en kumling ner till marken utan någon signal, men istället blåste domaren när bortaspelaren gick omkull inne i straffområdet.

Newroz satte straffen och utökade därefter i 71:a minuten till 3-1.

Kvittering på hörna i 89:e minuten

Bortalaget hade sen ett jätteläge att punktera matchen och göra 4-1 när man kom två spelare fria. Hemjobbande Emil Rolland lyckades dock bryta sidledspassningen i sista tiondelen. Och i anfallet efter reducerade istället Kumla.

Målskytt återigen Simon Danielsson, denna gång på en retur.

Som sagt Newroz var starka framåt och underhållande att se på, men försvars och markeringsspelet var inte lika bra. Laget har släppt in mest mål i serien och i den 89:e minuten fick Kumla en hörna och Dennis Segaqa lyckades där kvittera.

En viktig poäng för Kumla som ser ut att klara sig kvar i serien, men två omgångar kvar.

Eyob-Isac trivs i IFK Kumla

I anfallet har man Alexander Eyob-Isac. En 20-åring med BK Forward som moderklubb som kom till IFK Kumla ifjol. Det blev inga mål denna dag för snabbe Isac, men han fick glädjas åt upphämtningen laget gjorde.

- Det var en svängig och tempofylld match. Även om Newroz ligger långt ner i tabellen så har de ett av ligans bästa anfallsspel och det visade de idag, men vi kämpade oss till en poäng även om man alltid vill vinna.

Hur trivs du att spela i IFK Kumla?

- Jag trivs jättebra. Alla spelarna tar hand om mig och det är en familjär klubb, avslutar Alexander Eyob-Isac.

IFK Kumlas nästa match är kommande helg borta mot Arameisk-Syrianska IF. Tar man poäng där kan man säkra nytt kontrakt. Även vid förlust kan laget eventuellt säkra kontraktet. Men vid förlust och övriga resultat går emot kan det bli spänning i den allra sista omgången.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2020-10-03 16:10
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.