Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Kumlanytt
07 December 2021
Tipsa: 073-629 83 19

Både IFK Kumla och Yxhults IK ser ut hänga kvar

FOTBOLL: Både IFK Kumla och Yxhults IK förstärkte sina chanser att hänga kvar i Division 2. De får ses som väldigt goda med två omgångar kvar. IFK slog Skövde hemma med hela 7-1 och Yxhult kryssade borta mot Ahlafors. IFK Kumla gick därmed förbi Yxhults IK i tabellen.

IFK Kumla tog emot nästjumbon IFK Skövde IK i Idrottsparken. 

Hemmalaget fick en kanonstart och ledde med 3-0 innan det gått 30 minuter. Skövde reducerade innan pausvila till 3-1 och bortalaget pressade för fler reduceringar när andra halvlek började. 

Kumla gjorde mål på allt

De lyckades träffa både stolpen och ribban och skjuta över i kanonlägen. När sedan Kumla kom upp och skapade sitt första läge i mitten av andra gjorde de mål, inte speciellt rättvist just då.

Men Kumla hade betydligt större kvalitet och skärpa framåt än Skövde när lägena kom och sista 25 rasade tre mål till in bakom ett uppgivet bortalag. Simon Danielsson blev tvåmålsskytt. 

Alexander Eyob-Isac, Maill Lundgren, David Holm, Andreas Jansson och Ludvig Öster gjorde övriga mål för kamraterna från IFK. 

Kumla har i och med vinsten fem poäng ner, och dessutom fyra lag, mellan sig och nedflyttningsstrecket. Teoretiskt är det inte helt klart, men i praktiken nästintill. Nästa match är borta kommande helg mot Grebbestad.

Knep stark bortapoäng

Yxhults IK spelade 0-0 borta mot tabellfyran Ahlafors IF. 

Ett resultat som innebär att de fick släppa Kumla förbi sig i tabellen, men de är endast en poäng bakom och även Yxhult har ett väldigt bra läge att hänga kvar med två matcher återstående av Division 2. 

Nästa match är kommande helg hemma mot Nordvärmlands FF

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-11-13 16:53
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.