23 September 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Femte raka för Yxhult som rycker i toppen

FOTBOLL: Yxhults IK tog femte raka segern när man utan problem avfärdade Kungsör BK med 4-0 under fredagen. Yxhult leder nu Division 3 med hela åtta poäng.

​Yxhult fick gälla som favorit inför matchen med sina fyra raka segrar mot ett Kungsör som plockat fyra poäng på fyra matcher. Och Yxhult levde upp till favoritskapet och avgjorde matchen i första halvlek i Hällabrottet.

Näfver bakom alla mål

Två mål av Gunnar Knutson och ett av Kristoffer Näfver gjorde att man gick till halvtidsvila med 3-0 i ryggen. I andra halvlek fastställde Carl Hägg slutresultatet 4-0 i den 65:e minuten och Yxhult har nu 15 poäng av 15 möjliga.

- Första halvlek är jag väldigt nöjd med, den andra är inte lika bra. Där bevakar vi mest resultatet kan man säga, fastslår tränare Håkan Juhlin.

Vad säger du om motståndet Kungsör?

- Det finns inga enkla matcher i den här serien och Kungsör hade några spelare som var rätt duktiga. Men vi vinner på vår tyngd och Kristoffer Näfvers vänsterfot, han låg bakom alla våra fyra mål.

Ni kom trea ifjol i Division 3, tycker du att ni är ännu bättre i år?

- Vi gjorde en väldigt bra höstsäsong ifjol och förblev nästan obesegrade där, det var bara en uddamålsförlust mot Kumla. Vi har fortsatt och hållit i spelet därifrån.

Haft flyt med övriga resultat med

Hur ser du på era chanser att vinna serien och gå upp i Division 2?

- Det är sex matcher kvar, men det är klart att vi har ett mycket bättre läge nu än när serien startade. Vi har vunnit alla våra matcher samtidigt som de andra slagit varann. Men det kan gå fort, ett par förluster och lag bakom är ikapp, avslutar Håkan Juhlin.

Yxhult leder serien med åtta poäng, det ska dock sägas att de flesta lag spelat en match mindre. Men som Håkan Juhlin beskrev så har de andra lagen lyckats slå varann huller om buller så tvåan i serien har “bara” sju poäng.

Utan tvekan har Yxhult skaffat sig ett jätteläge att vinna serien och för första gången i klubbens långa historia nå Division 2. Nästa match är kommande lördag borta mot Säffle FF som ligger tvåa just nu. Seger där med? Ja då ser det onekligen väldigt ljust ut.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2020-08-22 13:09
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.