Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Kumlanytt
20 June 2021
Tipsa: 073-094 57 58

Kumlas enda damlag önskar få in fler spelare

Större delen av truppen samlad för träning i Hällabrottet. Foto: Anders BjörkStörre delen av truppen samlad för träning i Hällabrottet. Foto: Anders Björk

FOTBOLL: I Hällabrottet finns Kumlas enda damlag. Ett ungt gäng som spelar i Division 4. - Vi önskar förstärkning, gärna äldre tjejer, säger lagledare Daniel Svahlin.

​Det är spelare som till största delen bor och är uppväxta i Kumla kommun.

- Ja, vi har en tjej från Askersund, en från Sköllersta och en tjej är härifrån, men har nyligen flyttat in till Örebro. Annars är det bara Kumla för hela slanten, säger Daniel Svahlin, lagledare i Yxhults IK.

Flicklag som blev damlag

En av tjejerna i laget är Alicia Lindqvist Parbratt.

- Vi är ett ganska ungt lag i grund och botten. Egentligen är vi ett flicklag, men det saknades lite spelare för att få ihop det. Då startade vi ifjol ett damlag och har därefter fått med några till, så det har gått bra, säger Alicia.

De flesta i laget är födda 2003 eller 2004.

- Jag trivs jättebra här! De flesta har spelat ihop med varandra sedan vi var små. Och folk som har kommit in senare har kommit in på ett väldigt bra sätt, vi är en stark trupp, fastslår Alicia.

Fler spelare önskas

Även om man har nog med spelare till ett lag skadar det inte att få in fler.

- Vi är 18 spelare och tre ledare. Men nu kommer vi att tappa två för studier och har en långtidsskadad, så vi önskar förstärkning överlag, men gärna äldre tjejer, säger Daniel Svahlin.

Det är ingen direkt brådska till seriepremiären dock. Laget spelar i år, likt ifjol, bara enkelserie. Så första matchen för laget i serien sker i augusti.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-06-08 13:21
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.