27 September 2020
Tipsa: 073-094 57 58

IFK Kumla tog andra raka vinsten

IFK Kumlas mittfältare Dennis Segaqa gjorde två mål i Eskilstuna när laget vann med 3-0. Foto: PrivatIFK Kumlas mittfältare Dennis Segaqa gjorde två mål i Eskilstuna när laget vann med 3-0. Foto: Privat

FOTBOLL: IFK Kumla tog under fredagskvällen andra raka segern i Division 2 när man borta besegrade IFK Eskilstuna med 3-0. - Det känns som att vårt spel har lossnat nu, säger tvåmålsskytten Dennis Segaqa.

Efter fem raka utan vinst så vann IFK Kumla med 4-0 hemma i Idrottsparken mot jumbon Assyriska IF senast. Och segern verkar gett råg i ryggen för IFK Eskilstuna, som inför matchen låg tre poäng före, avfärdades med klara 3-0.

Nyttige Segaqa blev matchvinnare

Segerorganisatör för IFK var nyttige mittfältaren Dennis Segaca som förutom ett sedvanligt hårt jobb stod för matchens två första mål. Det första redan i den fjärde minuten och tvåan efter 55 minuter. Det var två olika typer av mål.

- Det första var efter en hörna där Mattias Persson la in den perfekt och det var bara att gå upp och nicka in den för mig. Andra kom efter att Alexander Eyob-Isac drev på kanten och spelade snett bakåt till mig som då sköt in den i bortre.

Vad säger du om matchen överlag?

- Vi gör en bra match och tar tillvara på de chanserna vi får. Roligt att hålla nollan två matcher i rad med.

Nu har ni 2 raka och 7-0 i målskillnad. Formen verkar mycket bra?

- De känns bra faktiskt, vi hade en tuffare period där vi spelade bra men fick ändå inga poäng med oss. Men det känns som att det har släppt nu, och nu gäller de bara att fortsätta så här, avslutar Dennis Segaqa.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2020-09-11 22:15
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.