Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Kumlanytt
20 June 2021
Tipsa: 073-094 57 58

Begravning störd av hög musik från skola

Fonus i Kumla har hört av sig till Kumla kommun med anledning av att de anser att Malmens skola spelar för hög musik. Nyligen var det svårt att genomföra en begravning på grund av hög musik från skolan.

​Malmens skola ligger nära Kumla kyrka, på Södra Kungsvägen.

Fonus i Kumla, som är delaktiga i vissa begravningar, har nu kontaktat Kumla kommun med anledning av att “det spelas väldigt hög musik på rasterna vid Malmens skola”, som det står att läsa.

Nyligen hölls en begravning som stördes, enligt Fonus.

“Det var en jordbegravning när ljudet var så högt från skolan att de hade svårt att genomföra begravningen. Önskemål att ljudnivån sänks”, avslutas skrivelsen. (ABj)

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-06-07 16:49
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.