28 Maj 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Fonus och Götmars om digital begravning

I förra veckan skrev vi om begravningsbyrån Fenix som kommer att börja lansera digitala begravningar. Vad tycker de mest välkända begravningsbyråerna i området Fonus och Götmars om det?

Fenix Begravningsbyrå lanserar från denna vecka digitala begravningar. En idé man tänkte öppna upp för senare i år, men Coronaviruset har gjort att behovet ökat och man vill då komma igång snarast. Detta skrev vi om nyligen.

Fonus och Götmars har fått två frågor att svara på. 1) Vad tycker ni om initiativet med digital begravning? 2) Vad har ni märkt för skillnad i ert arbete efter Coronavirusets framfart?

Fonus livestreamar också

1)  - Vi har möjlighet att livestreama begravningar om det finns önskemål om detta och vi gjorde det senast på begravning igår

2) - Vi har inte märkt något kring Coronaviruset rent praktiskt ännu men vi har förhållningsregler hur vi skall hantera en avliden som fått Corona.Vi har också möjlighet att ta begravningsbesök via Skype, Facetime eller telefon om någon önskar detta. Däremot har vi märkt att en del väljer att inte gå på begravningar under rådande omständigheter då man som begravningsgäst tillhör risktgruppen, svarar Fredrik Pettersson hos Fonus.

Götmars är på gång

1) - Vi värnar väldigt mycket om att träffas om det är möjligt då det ger nånting extra. Men har man en för lång väg att åka eller inte vill/kan komma pga rådande pandemi är det ett jättebra alternativ. Vi har det också på agendan och kommer att börja erbjuda det inom kort, vi vet hur viktigt det är att få möjligheten att ta avsked.

2) - Framförallt har det inneburit mer digitala möten via Skype och Facetime än tidigare. Vi jobbar stenhårt med hygien och öppettider hos oss och det är viktigt att vi inte blir flera utslagna samtidigt då vår tillgänglighet är väldigt viktig att den finns i samhället, svarar Edward Götmar hos Götmars Begravningsbyrå. 

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2020-03-30 14:01
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.