Gå till innehåll
Kumla
Inomhusgymnastiksal fylld med barn och vuxna som deltar i olika fritidsaktiviteter, med åskådare som sitter runt omkretsen.

Flera föreningar fanns på plats för att visa upp sin verksamhet och många ville komma för att kolla in nya hallen.

Kumlas nya idrottshall invigdes under lördagen

Publicerad: 14 April 2024 1:35

Under lördagen invigdes Kumlas nya idrottshall med namnet Sörby Sportcenter. En ny idrottshall har varit efterfrågad under längre tid av framförallt föreningslivet inom kommunen.

Första spadtaget för Sörby Sportcenter togs den 9 september 2022. Kumla kommun har investerat runt 100 miljoner kronor i bygget som nu ska lätta på trycket för skola och idrottsföreningar med halltider. 

“Kommer betyda mycket”

Och under lördagen var det alltså invigning/öppet hus. 

-Jag tycker det har varit en fantastisk dag med jättemycket folk på plats. Jag tror denna hall kommer betyda mycket för Kumla, sade Tim Greneby, som är Fritidschef hos Kumla kommun.

Människor som spelar innebandy i en inomhusgymnastiksal, med en spelare på väg att slå en boll nära ett mål.

Flera föreningar fanns på plats under dagen för att visa upp sig, bland annat inom innebandy.

Inomhus är bygget i stort sett klart. Förutom själva hallen, med en läktare med plats för 300 åskådare, finns cafeteria och några konferensrum. En hel del förråd såg därtill ut att finnas till de som är i behov av det. Utanför är det inte helt klart, bland annat ska ett konstverk komma upp där och en aktivitetsyta.

-Responsen vi fått från de föreningar vi pratat med idag har varit jättebra. Det underlättar för flera av dem som varit i behov av fler tider, avslutar Tim Greneby.

Ny basketklubb vill växa

En av de föreningar som var på plats var nystartade Kumla BBK. 

-Jag känner att i och med bygget av Sörby Sportcenter finns goda möjligheter att utveckla klubben både i närtid och framåt, sade föreningens grundare Ben Simmons.

En skallig man och en ung pojke ler i ett gym, med mannen som håller en basketboll nära bågen. båda bär sportkläder med logotyper.

Ben Simmons med sonen Jamie som spelar i Kumla BBK.

Kumla BBK tillhörde till nyligen Ekeby IF innan Ben Simmons tog beslutet att man ville ha en förening som står på egna ben. I nuläget finns ett lag inom U-14 och man är i uppstarten att starta basket för yngre och har även veteranträning.

Entré till sörby sportcenter med träfasad, logotyp, glasdörrar och blå banderoll på sidan.

Sörby Sportcenter blev namnet på hallen. Ett av de förslag som kom in från invånare.

-Den här hallen är som gjord för basket! Om du tittar runt så kan du se att det finns tio basketkorgar här, fyra på vardera långsida och en på varje kortsida. Det blir som Närkes Mecka för basket, avslutade Ben Simmons. 

Annons

kumla