Gå till innehåll
Kumla / Speedway

Fredrik Lindgren, för dagen Indianernas nye kapten, vann sitt första heat i träningsmatchen. Foto: Viktoria Salonen

Indianerna slog
ned Smederna

Publicerad: 29 April 2014 21:21

SPEEDWAY: Indianerna besegrade Smederna med 54-36 i tisdagens genrep inför Elitseriepremiären nästa vecka. Flera hemmaförare gav fina formbesked. - Jag var så jäkla nervös innan så jag kände hjärtat dunka, sade unge debutanten Joel Andersson som tog tre poäng.

De uppskattningsvis 800 åskådarna som tagit sig till Sannahed denna kyliga kväll fick se ett hemmalag som tog kommandot direkt och aldrig gav gänget från Eskilstuna en chans.

Woodward imponerade

Många av Indianerna gjorde bra ifrån sig, såväl etablerade förare som nyförvärv. Och visst det var "bara" en träningsmatch där den där riktiga intensiteten saknades och Smederna hade kanske inte ett kanonlag på papperet, men lagledare Dalle Andersson-Bäckström fick ändå många positiva besked att ta med sig till premiären.

Antonio Lindbäck såg betydligt bättre ut än vad han gjorde de flesta matcher ifjol. Piotr Protasiewicz tog fullt och visade att han kommer bli svårslagen i år igen. Men den kanske största positiva överraskningen var ändå australiensaren Cameron Woodward som man inte hade speciellt höga förväntningar på innan.

Antonio Lindbäck tog tvåsiffrigt med poäng, säsongen ser lovande ut för hans del.

Woodward tog 7+2 poäng på fyra heat, varav två femettor ihop med Pepe och det såg ut som han kört på Sannahed i flera säsonger. Hans starter var inte av någon högre klass, men han hade bra fart på cykeln och var inte rädd att ta för sig. Woodward visade absolut att han håller måttet om han får chansen.

Joel och Godlund tampas på reserven

För Indianerna saknades danskarna Niels-Kristian Iversen och Kenneth Bjerre. Smederna kom utan sin bäste förare Grigorij Laguta och dessutom Kenni Larsen och Kjastas Poudzuks. Förra året slog Smederna ut Indianerna med minsta möjliga marginal, men kollar man deras lag i år ser det tunnt ut och det kan mycket väl bli bottenstrid för sörmlänningarna.

I Indianerna fick Joel Andersson och kusinen Freddy Godlund tre heat var på reserven. Båda kom undan med äran i behåll och skötte sig godkänt, men unge och mer rutinerade reservmotståndaren Oliver "Vispen" Berntzon var ett nummer för stort för de båda. Joal Andersson tog tre poäng och Freddy Godlund två, varsin poäng fick dock de båda på grund av stopp på Smeder.

- Det var jäkligt nervöst innan! Jag minns inte alls vad jag tänkte och jag kände hur hjärtat dunkade, sade Joel Andersson om sitt första heat i Indianernas Elitserielag.

Hur tyckte du det var att köra då?

Det var ganska likt Allsvenskan, men lite tuffare såklart och det behövs mer jävlar anama här.

Hur ser du på reservkampen mellan dig och Godlund inför premiären?

Poängmässigt så slog jag ju Freddy idag, men jag vet inte hur Dalle resonerar.

Debuten är avklarad! Joel Andersson visade att han hänger med och fick med sig tre poäng mot Smederna.
Lindgren pirrig

Fredrik Lindgren gjorde sina första heat i Indianvästen på tio år efter att han som ung supertalang lämnade klubben för Masarna. Det blev fullt godkända nio poäng på fyra heat för Lindgren som bjöd på matchens heeat i det fjortonde då han tjusigt rundade Mikkel Michelsen och polske Zengota på slutvarvet.

- Tycker det gick ganska bra, det var lite pirrigt innan även om det bara var en träningsmatch. Jag kommer kanske känna lite extra pirr några matcher innan jag kommer in i min roll här, det känns att man har ögonen lite extra på sig på hemmaplan.

Vad säger du om lagets insats för övrigt?

- Vi har haft en väldigt avslappnad dag här ute med träning innan och vi gör en bra genomförd match. Alla insåg att det var en träningsmatch och gjorde inga dumma grejer där ute, sade Lindgren vars bojkott av Sverige i Lag VM kan komma att kvarstå i flera år om Anders Fröjd blir kvar som förbundskapten.

- Jag vill inte jobba under honom, anledningen till det är att jag har ingen tilit till honom för fem öre och jag kan inte arbeta under såna premisser. Är det så att de vill ha kvar han (Fröjd) i flera år då kommer inte jag åka i svenska landslaget under den tiden alla fall.

Men i premiären borta mot Dackarna kommande tisdag kommer Fredrik Lindgren med största sannolikhet finnas med. Kumlanytt sänder som vanligt Indianernas bortamatcher i radio (även webbradio). Premiären går att lyssna på både 94,3 och 95,3 samt webben, Radio Sydnärke.

Indianbetygen 1 - 5

Piotr Swiderski 2: Fyra poäng på fyra heat, inklusive ett stopp vid start. Godkänd, men hade nog velat visa lite mer.

Antonio Lindbäck 3: Såg mer harmonisk och säker ut i sin körning än stora delar av fjolåret. Kan förhoppningsvis konservera de egenskaperna in i säsongen. Tio poäng på fyra heat.

Piotr Protasiewicz 4: Gammelgäddan Pepe tappade inte en poäng på sina fyra heat. Har inte visat några ålderskrämpor i säsongsinledningen och det är få förare i Elitserien man unnar ett guld som Pepe.

Cameron Woodward 3: Halvtaskiga starter men vägde upp det med att ha riktigt bra fart på grejerna och han såg inte ut som en förare som aldrig kört på Sannahed förr.

Fredrik Lindgren 3: Tycker nog det är skönt ha premiären (även om det bara var träningsmatch) avklarad. Nio poäng på fyra heat, stabil utan att glänsa.

Mikael Max 3: Även denne man gjorde sin debut i Indianvästen ikväll, lite i skymundan. Sex poäng på tre heat och slog brorsan Peter Karlsson i heat 9. Har massor av rutin som han förhoppningsvis lyckas dela med sig av till övriga under säsong.

Joel Andersson 2: Skötte sig helt ok i debuten. Starterna lämnade en del att önska, men åkningen såg lovande ut.

Freddy Godlund 2: Kämpade på bra och kvitterar ut ett godkänt. Men får svårt att peta Joel.

Se ett urval av heaten

Laddar spelare...
Annons

kumla