15 August 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Med fokus på fuchsior

"Mormorsblomman "fuchsia har blivit populär och finns att avnjuta i många olika utföranden! Foto: Jill Wellington (CC)

Sällskapet Kumla Trädgårdsamatörer arrangerar årets första föreläsning tisdagen den 28 januari i Kumla bibliotek kl 18.30. Det är Helena Tibblin, en stor entusiast med passion för fuchsior som kommer på besök.

När ljuset kommer tillbaka till oss finns en självklar blomstickling på fönsterbrädan och det är den alltmer populära mormorsblomman fuchsian. Helena kommer visa växtåret för fuchsior med odlingstips, förökning och hur man övervintrar  blomman. 

- Vi kommer att få se bilder på massor av de variationsrika blommorna, Helena har 100-tals olika sorter. Kom, njut och längta till en av våra mest älskade blommor, hälsar Anne-Marie Ståhlberg på Kumla trädgårdsamatörer.

Fröbord och kaffeservering

Under kvällen kommer ett fröbord att dukas upp där besökarna har med sig egna fröer och kan byta till sig andra sorter, ettåriga, fleråriga och ätbara växter.

Ännu en variant på fuschior. Foto: Capri23auto (CC)

Som vanligt finns kaffeservering med hembakat bröd samt lotteri. Medlemmar har gratis entré medan övriga betalar 50 kronor.

Trädgårdssnack här näst

Sällskapets nästa föreläsning sker i anslutning till årsmötet den 17 mars när Peter Bengtsson har ”Trädgårdssnack."

Peter var deltagare i Trädgårdskampen på SVT 2014 och han pratar om goa idéer  och infall med konst, fantastiska planteringar och roliga prylar och plats för samvaro. 

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2020-01-23 16:34
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.