Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Kumlanytt
04 March 2021
Tipsa: 073-094 57 58

Föreslår en hundrastgård vid Djupadalsbadet

Det finns två hundrastgårdar i Kumla. Men varför inte bygga en till vid grönområdet vid Djupadalsbadet? Det anser alla fall kumlingen Hans som skrivit ett medborgarinitiativ om saken.

De två hundrastgårdar som finns i Kumla ligger vid Kumlahallen och i Kumlaby. Medborgarinitiativet från Hans föreslår en hundrastgård även vid Djupadalsbadet.

“Vi är många hundägare runt centrum med omnejd som saknar en hundgård där vi kan släppa våra hundar och umgås med andra hundar och hundägare. De hundgårdar som finns tillgängliga i dagsläget ligger på ganska långt avstånd.

Det finns fina grönområden vid gamla tennisbanorna mittemot Djupadalsbadet exempelvis. Vi träffar dagligen hundägare som saknar en hundgård på denna sida om järnvägen. Jag tror att en hundgård skulle öka trivseln både för oss som bor här, och även de gäster som besöker vår camping sommartid”, skriver Hans i sitt medborgarinitiativ.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-02-19 15:13
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.