Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Kumlanytt
22 April 2021
Tipsa: 073-094 57 58

Vill se stopp i trafikerad korsning

Här är det väjningsplikt. I korsningen vid Semurg en dryg kilometer söderut är det dock stopplikt. Foto: Anders BjörkHär är det väjningsplikt. I korsningen vid Semurg en dryg kilometer söderut är det dock stopplikt. Foto: Anders Björk

Kumlingen Robert förundras över att det inte är stopplikt i den trafikerade korsningen Västra Drottninggatan/Gamla E3. Detta har han mailat kommunen om. Vad tycker ni, behövs det någon ändring?

Robert skriver så här till kommunen:

"Jag åker dagligen mellan Kumla och Hallsberg och förundras över hur många som kommer ut från Västra Drottninggatan och kör ut på Gamla E3 mot Örebro utan att lämna bilar från Hallsberg företräde.

Jag får nästan dagligen tvärnita när jag kommer från Hallsberg för någon som kör ut före mig och inte lämnar företräde. Lättast vore att byta ut väjningsskyltarna mot stoppliktsskylt. Jag ser många gånger per år att det hänt olyckor i detta kors.

Det har varit ett antal incidenter i korsningen. Men nu var det faktiskt ett tag sedan. Kanske har bilisterna lärt sig att ta det lite lugnare? Foto: Anders Björk

Jag har tidigare påtalat detta till Trafikverket, men de svarar med att det inte händer så många svåra olyckor i detta kors så det prioriteras inte. Då det är inne i Kumla så kanske kommunen kan vara drivande i denna fråga för att rädda en eller flera kommuninvånares liv? För förr eller senare så sker en dödsolycka i detta kors"

Det är inte första gången en Kumlabo gör sig hörd över korsningen. I mars 2018 skrev vi om "Johan" som då kontaktat Trafikverket och ansåg att det behövdes rondell på platsen. Svaret blev dock att det inte var aktuellt.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2019-11-22 11:55
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.