Gå till innehåll
Kumla

Här är det väjningsplikt. I korsningen vid Semurg en dryg kilometer söderut är det dock stopplikt. Foto: Anders Björk

Vill se stopp i trafikerad korsning

Publicerad: 22 November 2019 11:55

Kumlingen Robert förundras över att det inte är stopplikt i den trafikerade korsningen Västra Drottninggatan/Gamla E3. Detta har han mailat kommunen om. Vad tycker ni, behövs det någon ändring?

Robert skriver så här till kommunen:

"Jag åker dagligen mellan Kumla och Hallsberg och förundras över hur många som kommer ut från Västra Drottninggatan och kör ut på Gamla E3 mot Örebro utan att lämna bilar från Hallsberg företräde.

Jag får nästan dagligen tvärnita när jag kommer från Hallsberg för någon som kör ut före mig och inte lämnar företräde. Lättast vore att byta ut väjningsskyltarna mot stoppliktsskylt. Jag ser många gånger per år att det hänt olyckor i detta kors.

Det har varit ett antal incidenter i korsningen. Men nu var det faktiskt ett tag sedan. Kanske har bilisterna lärt sig att ta det lite lugnare? Foto: Anders Björk

Jag har tidigare påtalat detta till Trafikverket, men de svarar med att det inte händer så många svåra olyckor i detta kors så det prioriteras inte. Då det är inne i Kumla så kanske kommunen kan vara drivande i denna fråga för att rädda en eller flera kommuninvånares liv? För förr eller senare så sker en dödsolycka i detta kors"

Det är inte första gången en Kumlabo gör sig hörd över korsningen. I mars 2018 skrev vi om "Johan" som då kontaktat Trafikverket och ansåg att det behövdes rondell på platsen. Svaret blev dock att det inte var aktuellt.

Annons

kumla