25 Maj 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Hagfors fick Kumlas damer på fall

Hagfors sätter sista spiken i Kumlas öppna kista och gör 3-5. Foto: Niclas NoordHagfors sätter sista spiken i Kumlas öppna kista och gör 3-5. Foto: Niclas Noord

INNEBANDY: Kumla IBK:s långa segersvit bröts när Hagfors kom på besök i damernas div 1-serie, 3-5 slutade matchen.

På fredagskvällen kom första förlusten sedan 5 oktober och det var en första period som förstörde segersviten. Detta trots en kanonstart där Frida Danielsson gjorde 1-0 efter redan 40 sekunder och det kändes som segersviten skulle fortsätta. Men Kumlas spel föll ihop totalt och Hagfors kunde ta över och vända spelet helt.

-Vi visste på förhand att en svår uppgift väntade. Vi talade under veckan och inför matchen om ödmjukhet och allt för laget. Trots det är vi inte riktigt på tå, vi kommer inte alls upp i vår normala nivå och förlorar första perioden med 4-1,  säger tränaren Tobias Björk om vad som hände i första perioden.

I periodpausen hade spelare och ledare pratat igenom vad som händer.

- Spelarna inser allvaret och andra perioden ser helt annorlunda ut, vi skapar många chanser och gör 2-4, säger Tobias Björk. I sista perioden gör Kumla 3-4 och är nära att kvittera vid flera tillfällen men tyvärr lyckas int e man med uppgifterna. 

Många tuffa närkamper i matchen

- Vi tar ut målvakten i ett sista försök men istället gör de 3-5 med 10 sekunder kvar. Vi visar i period 2 och 3 att vi hör hemma i toppen, tyvärr räcker det inte till seger idag, avslutar Tobias Björk.

Nästa match är den 1 december när Kumla har bortamatch mot Skattkärr. Dagen innan spelar Kumlas damer DM kval i Kumlahallen, WSK Lindesberg och Lillån IBK är motståndare då och de två bästa går till DM final i februari.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-11-23 16:22
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.