28 Maj 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Sargat indiangäng helt utan chans i Vetlanda

Chris Holder, längst fram, tog hela tio poäng mer än näst bäste lagkamrat i poängprotokollet. Foto: Alexander ViktorssonChris Holder, längst fram, tog hela tio poäng mer än näst bäste lagkamrat i poängprotokollet. Foto: Alexander Viktorsson

SPEEDWAY: Ett Indianerna utan tre ordinarie förare hade inget att hämta i bortamatchen mot Vetlanda som vann med förkrossande 56-34. Chris Holder var överlägset bäst i Indianerna med 14 poäng.

Men det började faktiskt ganska bra. Chris Holder vann matchens första heat. Det följdes upp av att reservparet Andersson/Lindgren vann heat 2 med 4-2 och tredje heatet slutade 3-3 vilket innebar Indianledning 10-8. 

Bjerre helt under isen

En strimma hopp tändes för det på förhand kraftigt nedarlagstippade bortalaget. Men därefter trillade femettorna in i jämn takt för hemmalaget, man tog fyra stycken på kommande fem heat och punkterade matchen.

Förhoppningar fanns ändå om att kunna försvara bonuspoängen. Ty Indianerna hade en ledning på 12 poäng med sig från hemmamatchen och Vetlanda ledde med 14 i halvtid. Men det var aldrig nära.

Vetlanda drog ifrån än mer efter paus mot ett Indianerna där Chris Holder var på tok för ensam. Australiensaren tog 14 poäng och alla hans fem lagkamrater plockade fyra. Det är en enorm skillnad.

Kenneth Bjerre brukar köra bra i Vetlanda men dansken gjorde en riktig plattmatch och slog inte en enda hemmaförare på fem försök (förutom i heat 10, då Filip Hjelmland åkte omkull och uteslöts)

Kamp om slutspel kan bli in på mållinjen

Det råder ingen tvekan om att Indianerna behöver få tillbaka sitt ordinarie manskap för att kunna utmana. Två av de skadade, Milik och Thomsen, är förhoppningsvis tillbaka till nästa match om en vecka mot Västervik.

För Tai Woffinden, som varit borta en längre tid, lär det dröja ytterligare.

- Men det börjar närma sig alla fall, och det är självklart en förare som vi behöver få tillbaka i laget, konstaterade lagledare Peter Johansson i en intervju med Speedwayradio Kumla, inför matchen.

I och med förlusten tappaade Indianerna till femte plats i tabellen och man har fyra poäng ner till slutspelsstrecket med fyra omgångar kvar att köra och 12 poäng för lagen att slåss om.

POÄNG: Chris Holder 14+1,  Piotr Protasiewicz 4+2, Joel Andersson 4+1, Krystian Pieszezk 4+1, Kenneth Bjerre 4, Ludvig Lindgren 4

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-07-30 21:52
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.