Gå till innehåll
Kumla / Innebandy

Förlust för Kumla i första kvalmatchen, nu krävs två raka vinster

Publicerad: 29 March 2024 0:52

INNEBANDY: Kumlas damer föll med 9-5 borta mot Alunda under torsdag kväll. Nu måste laget vinna två raka matcher för att ta sig till Allsvenskan. - Vi har bra chanser att vända på detta, säger tränare Andreas Nordh.

Alunda från Uppsala spelade i Allsvenskan denna säsong, de har nu fått kvala för att hänga kvar medan Kumla kvalar för att ta sig upp från Division 1. Och första ronden i bäst av tre gick till Alunda. 

“Bättre match på måndag”

Det stod 2-2 när nästan halva matchen spelats. Då kom hemmalagets ryck. På åtta minuter satte Alunda fyra raka mål och gick ifrån till 6-2.

Kumla var aldrig nära att gå ikapp efter det. 

- Det märks att dom har en rutin vi saknar i vissa lägen. Vi bjuder också på ett antal mål där de straffar oss och är effektiva, säger Kumlas lagkapten Frida Danielsson. 

Hur ser du på chanserna att vända på detta?

- Jag tror vi kommer att göra en bättre match hemma på måndag. Vi brukar vara rätt bra på att lära av våra misstag. Vinner vi på måndag tror jag absolut att vi tar dem vid en tredje avgörande match då de har allt att förlora medan vi har allt att vinna.

Även Kumlas tränare Andreas Nordh tror på bra chans att vända. 

- Vi har bra chanser. Nu fick vi känna på dem och vet lite mer om deras styrkor och svagheter, säger Nordh som gav ett extra plus till Frida Danielsson och Ida Haag.

Annons

kumla