Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Kumlanytt
03 February 2023
Tipsa: 073-629 83 19

Föräldranätverk till kvällar på gång

I torsdags hölls det möte som fältassistenterna i Kumla kommun tagit initiativ till efter att de tidigare påtalat att de saknar engagemang från föräldrar kring det stora antalet motorburen ungdom som samlas helgkvällar i Kumla. Efter mötet ser det nu ut som ett nytt nätverk är på gång.

Mötet hölls i Skogstorpsskolan och runt 25 föräldrar dök upp. 

Förutom dessa fanns de tre anställda “fältarna” och även polis. Man lyssnade in varandra och “fältarnas” önskan om att få till ett större engagemang av vuxna/föräldrar på stan, ser ut att hörsammas.

Vid slutet av mötet fanns möjligheten att skriva upp sig för att ingå i ett nätverk som är med och har koll på motorburen ungdom när de samlas i Kumla på helger. 

Flertalet skrev upp sig efter mötet. Det återstår att se vad som händer framöver. (ABj)

Kommentera artikeln
Publicerad: 2022-11-30 18:22
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Trädgårdsgatan 9B, 692 31 Kumla