26 September 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Indianerna föll med flaggan i topp

Dags att släppa iväg heat 12. Matchen flöt på bra och blev spännande in i slutet. Foto: Anders BjörkDags att släppa iväg heat 12. Matchen flöt på bra och blev spännande in i slutet. Foto: Anders Björk

SPEEDWAY: Indianerna föll verkligen med flaggan i topp i tisdagskvällens match. Gästande Västervik kom med ett väldigt starkt lag, men Indianerna föll "bara" med två poäng. Danske Jonas Jeppesen visade återigen att han är ett fynd.

Västervik kom till start med följande sex man, Linus Sundström, Mikkel B Jensen, Sam Masters, Mads Hansen, Jason Doyle och Anton Karlsson. Det är nästintill ett ordinare Elitserielag och detta var utan tvivel det starkaste laget på papperet som Indianerna mött.

Jeppesen med en världsklasstid

Indianerna förvisso hade inget dåligt lag heller för kvällen och kunde samla såväl Max Fricke, Jonas Jeppesen som Pontus Aspgren. Och inledningen blev väldigt jämn. Faktum är att de sju första heaten alla slutade 3-3!

Värt att notera från dessa är heat 5 där Jonas Jeppesen körde skjortan av övriga och noterade tiden 63,9 - världsklass! Även Jonatan Grahns heatvinst i heat 7 där han slog etablerade motståndarna Linus Sundström och Mikkel B Jensen bör nämnas.

I matchens åttonde heat kom det första heatet som inte slutade 3-3 när Västerviksduon Hansen och Masters tog en femetta mot Ludvig Lindgren och Pontus Aspgren. Därefter följde tre heat igen som slutade lika.

Punka höll på ställa till det

Innan Västervik i heat 12 återigen tog en femetta genom Doyle och Mikkel B Jensen mot Fricke och Grahn. Med åtta poäng upp kändes matchen körd. Men Indianerna och lagledare Johansson genomförde en lyckad toppning i heat 13.

Joel Andersson och Ludvig Lindgren, som ingen hade någon större match, fick flytta på sig för Fricke och Jeppesen som tog en femetta och krympte avståndet till fyra poäng med två heat kvar att köra.

Heat 14 slutade oavgjort och Indianerna behövde en femetta i sista heatet för att nå oavgjort. Det var nära när Doyle i ledning fick punka på sista varvet. Doyle tappade en placering men kunde ändå hålla andraplatsen och 4-2 till Indianerna räckte inte.

Resultatet kändes dock inte som det viktigaste. Det var väldigt kul att återigen se att Jonas Jeppesen trivdes som fisken i vattnet på Sannahed. Där har Indianerna gjort ett riktigt fynd tyder det mesta på.

Grahn utvecklas mycket

Och Jonatan Grahns utvecklingskurva pekar just nu spikrakt uppåt. Det känns redan som Grahn har gått förbi Joel Andersson och Ludvig Lindgren i kapacitet och Grahn är fortfarande bara i början av sin karriär på 500 cc.

Nästa match är på torsdag borta mot Vetlanda.

POÄNG: Jonas Jeppesen 14, Max Fricke 12+1, Jonatan Grahn 6+1, Pontus Aspgren 6+2, Ludvig Lindgren 3+2, Joel Andersson 3+1.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2020-08-25 21:16
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.