Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Kumlanytt
07 December 2021
Tipsa: 073-629 83 19

Flera bränder vid Kvarntorp senaste dagarna

En bil som brunnit upp vid rastplatsen Nordsjön i Kvarntorp. Foto: Osama AljaiabEn bil som brunnit upp vid rastplatsen Nordsjön i Kvarntorp. Foto: Osama Aljaiab

De senaste dagarna har två bilar och ett vindskydd, vid en rastplats, brunnit upp i närheten av Kvarntorp. Den ena bilbranden ska dock inträffat på grund av tekniskt fel.

Händelserna har inträffat vid tre olika tillfällen. Först var det en bil som stod parkerad på rastplatsen mellan Nordsjön och Söderhavet. 

Den brann natten till fredagen. 

Bil brann upp vid rastplats

Natten till lördagen brann ett vindskydd vid en grillplats vid Nordsjön. 

Det ska ha brunnit rejält när brandkåren kom dit. De vågar dock inte med säkerhet säga att den branden var anlagd eftersom det glödde i grillen, som ligger alldeles bredvid vindskyddet. 

Vindskyddet vid grillplatsen vid Nordsjön. Vindskyddet vid grillplatsen vid Nordsjön.

Den uppbrända bilen, natten innan, pekar dock inget på att det inte var anlagt. En bil som står parkerad nånstans börjar ju sällan brinna av sig självt. 

Sent igår inträffade ytterligare en brand i närheten av Kvarntorp. Denna gång ska det dock inte finnas några farhågor om att det var anlagt. 

Vindskydd, inget polisiärt ärende

- Bilen började brinna under färden, allt tyder på att det var ett tekniskt fel, säger Christina Hallin, presstalesperson för Polisen Region Bergslagen.

Polisen var på plats vid branden vid vindskyddet. Men de är i nuläget inte inkopplade polisiärt i det fallet. Varför inte?

- Då har Räddningstjänsten gjort bedömningen att det inte är ett polisiärt fall. Men det kan komma att ändras framöver, avslutar Christina Hallin. 

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-11-21 14:59
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.